Prajitura rasturnata cu ananas

11 septembrie 2015Diva in Bucatarie

Prajitura rasturnata cu ananas. Mixam untul cu zaharul, apoi adaugam extractul de vanilie. Incorporam pe rand ouale. Adaugam laptele de cocos si omogenizam compozitia.

prajitura rasturnata cu ananas a

Prajitura rasturnata cu ananas este un desert „exotic”  daca avem in vedere ingredientele folosite. Iubitorii ananasului si cei care adora aroma nucii de cocos vor fi incantati de gust si vor repeta experienta cu siguranta. 🙂

INGREDIENTE:

120 g unt

120 g + 2 linguri zahar

1/2 lingurita extract de vanilie

3 oua medii

165 g lapte cocos

180 g faina

1 lingurita praf de copt

20 g nuca de cocos

10 felii ananas (conserva) – pastram siropul

13 cirese confiate (pot fi si din compot sau dulceata)

PREPARARE:

Mixam untul cu zaharul, apoi adaugam extractul de vanilie. Incorporam pe rand ouale. Adaugam laptele de cocos si omogenizam compozitia.

prajitura-rasturnata-cu-ananas-1prajitura-rasturnata-cu-ananas-2

Punem 2 linguri de zahar pe fundul tavii tapetate cu hartie de copt si aranjam rondelele de ananas (le tamponam in prealabil pentru a nu fi foarte umede), apoi le dam la cuptor pentru 10 minute.

prajitura-rasturnata-cu-ananas-3prajitura-rasturnata-cu-ananas-4

In acest timp adaugam faina amestecata cu praf de copt, iar la final nuca de cocos. Aranjam ciresele in gaurile rondelelor, apoi turnam aluatul peste feliile de ananas.

prajitura-rasturnata-cu-ananas-5prajitura-rasturnata-cu-ananas-6

Coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 180°C 20-30 minute (pana trece testul cu scobitoarea). Scoatem prajitura din cuptor, o intepam cu scobitoarea din loc in loc, pe toata suprafata aluatului, apoi turnam 2-3 linguri din compotul de ananas. Lasam sa fie absorbit, apoi rasturnam prajitura u rondele de ananas in partea superioara.

prajitura-rasturnata-cu-ananas-7

O lasam sa se raceasa, apoi putem sa o feliem.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *