fbpx

RETETE RECENTE

PRAJITURA RASTURNATA CU ANANAS

September 11, 2015 | CATEGORIA

prajitura-rasturnata-cu-ananas-a

Prajitura rasturnata cu ananas este un desert “exotic”  daca avem in vedere ingredientele folosite. Iubitorii ananasului si cei care adora aroma nucii de cocos vor fi incantati de gust si vor repeta experienta cu siguranta. 🙂

INGREDIENTE:

120 g unt

120 g + 2 linguri zahar

1/2 lingurita extract de vanilie

3 oua medii

165 g lapte cocos

180 g faina

1 lingurita praf de copt

20 g nuca de cocos

10 felii ananas (conserva) – pastram siropul

13 cirese confiate (pot fi si din compot sau dulceata)

PREPARARE:

Mixam untul cu zaharul, apoi adaugam extractul de vanilie. Incorporam pe rand ouale. Adaugam laptele de cocos si omogenizam compozitia.

prajitura-rasturnata-cu-ananas-1prajitura-rasturnata-cu-ananas-2

Punem 2 linguri de zahar pe fundul tavii tapetate cu hartie de copt si aranjam rondelele de ananas (le tamponam in prealabil pentru a nu fi foarte umede), apoi le dam la cuptor pentru 10 minute.

prajitura-rasturnata-cu-ananas-3prajitura-rasturnata-cu-ananas-4

In acest timp adaugam faina amestecata cu praf de copt, iar la final nuca de cocos. Aranjam ciresele in gaurile rondelelor, apoi turnam aluatul peste feliile de ananas.

prajitura-rasturnata-cu-ananas-5prajitura-rasturnata-cu-ananas-6

Coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 180°C 20-30 minute (pana trece testul cu scobitoarea). Scoatem prajitura din cuptor, o intepam cu scobitoarea din loc in loc, pe toata suprafata aluatului, apoi turnam 2-3 linguri din compotul de ananas. Lasam sa fie absorbit, apoi rasturnam prajitura u rondele de ananas in partea superioara.

prajitura-rasturnata-cu-ananas-7

O lasam sa se raceasa, apoi putem sa o feliem.

Pofta buna!

 

 

Comentarii

  • diamar bucataria galbena

    Vai,ce minunat arata.Si stiu cu siguranta cat de delicioasa este.

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *