Prajitura rasturnata cu ananas
Prajitura rasturnata cu ananas
Prajitura rasturnata cu ananas, reteta delicioasa, simpla si usor de facut, cu aspect frumos
Prajitura rasturnata cu ananas este un desert „exotic” daca avem in vedere ingredientele folosite. Iubitorii ananasului si cei care adora aroma nucii de cocos vor fi incantati de gust si vor repeta experienta cu siguranta. 🙂
Ingrediente:
120 g unt
120 g + 2 linguri zahar
1/2 lingurita extract de vanilie
3 oua medii
165 g lapte cocos
180 g faina
1 lingurita praf de copt
20 g nuca de cocos
10 felii ananas (conserva) – pastram siropul
13 cirese confiate (pot fi si din compot sau dulceata)
Mod de preparare prajitura rasturnata cu ananas:
Mixam untul cu zaharul, apoi adaugam extractul de vanilie. Incorporam pe rand ouale. Adaugam laptele de cocos si omogenizam compozitia.
Punem 2 linguri de zahar pe fundul tavii tapetate cu hartie de copt si aranjam rondelele de ananas (le tamponam in prealabil pentru a nu fi foarte umede), apoi le dam la cuptor pentru 10 minute.
In acest timp adaugam faina amestecata cu praf de copt, iar la final nuca de cocos. Aranjam ciresele in gaurile rondelelor, apoi turnam aluatul peste feliile de ananas.
Coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 180°C 20-30 minute (pana trece testul cu scobitoarea). Scoatem prajitura din cuptor, o intepam cu scobitoarea din loc in loc, pe toata suprafata aluatului, apoi turnam 2-3 linguri din compotul de ananas. Lasam sa fie absorbit, apoi rasturnam prajitura u rondele de ananas in partea superioara.
O lasam sa se raceasa, apoi putem sa o feliem.
Pofta buna!
Pentru mai multe retete in format video te poti abona la canalul de YouTube.
Vai,ce minunat arata.Si stiu cu siguranta cat de delicioasa este.