Chec cu „furnici”

3 martie 2015Diva in Bucatarie

Chec cu „furnici”. Intr-una din seri proba cu furnici l-a amuzat teribil, iar acest lucru a fost pentru mine un moment de inspiratie.

Chec-ul cu „furnici” l-am pregatit inspirata fiind de discutiile cu baiatul meu despre show-ul „Sunt celebru, scoate-ma de aici!” de la PRO TV. In fiecare seara isi cauta argumente pentru a amana ora de culcare, asa ca plin de entuziasm imi povestesa impresiile lui, apoi realiza scenarii pe baza probelor din show. 🙂

Intr-una din seri proba cu furnici l-a amuzat teribil, iar acest lucru a fost pentru mine un moment de inspiratie.

Evident ca in desertul meu nu sunt furnici adevarate, dar cu putina imaginatie putem spune ca sunt furnici si este perfect chiar si pentru o petrecere de Halloween. Va las aici link catre retetele de Halloween.

Retetele de chec sunt probabil cele mai intalnite in bucatariile gospodinelor. Sunt deserturile simple, rapide, fara tehnici speciale de prelucrare. In functie de imaginatie puteti transforma retetele simple in retete deosebite, asa cum am facut in cazul de fata. Cateva ornamente au transformat un aluat banal intr-unul delicios, cu aspect frumos. Toate retetele mele de chec le gasiti in aceasta postare.

Reteta de chec cu „furnici” se face usor. Este un chec cu unt extrem de delicios. M-am bucurat foarte tare pentru ca ornamentele de ciocolata folosite nu s-au topit, dizolvandu-se in aluat.

Asa am patit cu ornamente colorate sau bombonele. Nu stiu ce compozitie au cele vazute de mine in diverse prajituri pe Pinterest, dar eu nu am reusit sa scot un blat cu multe punctulate colorate in el. Dar, checul cu „furnici”  a iesit exact asa cum mi-am imaginat ca va fi.

Veti observa ca am pus lichior in compozitia aluatului. Alocoolul se evapora in timpul gatirii, dar daca nu vreti sa folositi puteti adauga 1 lingurita esenta de vanilie naturala, extract de vanilie, esenta de portocale.

Un alt aspect la care puteti renunta este glazura. Puteti lasa checul simplu sau il puteti pudra cu zahar.

Important este sa il pregatiti. Puteti sa imi trimiteti poze sau impresii legate de gust si aspect.
Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru chec cu „furnici”.

INGREDIENTE:

120 g unt

120 g zahar

3 oua

1 lingura smantana

1 lingura lichior de ciocolata alba (sau lichior de oua)

200 g faina

1 plic praf de copt

1 lingurita suc lamaie

1/2 lingurita coaja rasa de portocale

75 g ornamente de ciocolata pentru decor

Pentru decor:

50 g ciocolata cu lapte

1 lingurita lapte

1 lingurita frisca lichida

2 linguri ciocolata rasa (sau ornamente ciocolata folosite in compozitie)

PREPARARE:

Mixam untul cu zahar pana devin o crema, apoi adaugam pe rand ouale, continuand sa mixam dupa fiecare in parte.

chec-cu-furnici-1chec-cu-furnici-2 a

Adaugam pe rand smantana, lichiorul de ciocolata si coaja rasa de portocale, sucul de lamaie, apoi incorporam faina amestecata cu praf de copt.

chec-cu-furnici-3chec-cu-furnici-4

La final punem sunt ornamentele de ciocolata si mixam pana la omogenizare. Turnam aluatul in tava de chec si coacem 45 minute in cuptorul preincalzit la 180°C.

Lasam checul sa se raceasca pe un gratar. Pregatim glazura topind ciocolata la microunde cu 1 lingurita lapte, apoi o scoatem adaugam frisca lichida si amestecam rapid pana devine o crema destul de lichida. O turnam peste chec, apoi decoram cu ornamentele pe care le avem in dotare.

chec-cu-furnici-0

Yammy!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Acum il pregatesc e foarte usor de preparat.Multumesc pentru idea de halloween,copii mei se bucura de acest chec.Mai ales ca astazi este HALLOWEEN-ul.

    MULTUMESC !

  2. buna…as dori sa intreb daca smantana din compozitia checului e smantana pentru frisca sau pentru gatit..multumesc si numai bine

Dă-i un răspuns lui Balaciu GAnulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *