Oua umplute dovleac

13 octombrie 2014Diva in Bucatarie

Oua umplute dovleac

Oua umplute dovleac

Oua umplute dovleac, o reteta simpla de aperitive delicioase si frumoase, in ton cu sezonul.

Crema folosita pentru oua umplute dovleac  poate fi realizata din orice tip de umplutura iti place.

Acesta trebuie sa fie usor bombata, caci si dovlecii au aceasta forma.

Decorul final, realizat cu boia dulce de ardei este obligatoriu. Daca vrei poti sa pui si putina boia picanta.

Pentru a nu murdari albusul atunci cand am pudrat ouale am folosit un servetel pe care l-am decupat pe marimea umpluturii.

Pentru aspect frumos am presarat boia de ardei folosind o strecuratoare de ceai cu o sita deasa.

Daca vrei sa pregatesti aperitive pentru o masa cu prietenii sau pentru o petrecere, cu siguranta aceste oua umplute dovleac vor fi vedetele mesei.

Mai multe retete de oua umplute

  1. oua umplute cu ciuperci
  2. oua umplute cu pasta de peste.
  3. lalele din oua umplute

Toate retetele de oua umplute sunt aici.

Cum faci decorul

In functie de indemanarea ta poti folosi 2 lingurite sau un posh pentru a pune crema in oua umplute dovleac. Dungile le trasezi usor cu un cutit sau cu o scobitoare.

Codita dovleacului poate fi realizata din apio, chives, ceapa verde sau chiar tulpina de patrunjel.

Vei folosi pe post de decor doar ingrediente comestibile.

Reteta va fi apreciata si de copii. Daca ai copii mofturosi, asa cum era al meu, cu astfel de oua umplute ii vei face sa manance cu pofta micul dejun.

Iar adultii pot folosi sugestia aceasta pentru petrecerea de Halloween.

oua umplute "dovleac" reteta

Va las acum lista de ingredient si modul de preparare pentru oua umplute „dovleac”.

Ingrediente:

4 oua fierte de consistenta tare

1 lingura varfuita cascaval ras

1 lingura pate de ficat

1 lingura unt

sare

piper

boia dulce de ardei

apio/ frunze de chives pentru decor

Cum sa faci oua umplute dovleac:

Pregatire oua

Am pus ouale la fiert in apa rece cu sare.

Le-am lasat pe foc 10 minute din momentul in care apa a inceput sa clocoteasca.

Am curatat ouale de coaja si le-am tait in jumatate pe verticala.

Pregatire umplutura

Am scos galbenusurile si le-am pus intr-un bol.

Le-am amestecat cu cascaval ras, pate de ficat, unt, sare, piper si un varf cutit boia dulce de ardei.

oua-umplute-dovleac-1

Umplere si decorare oua

Fiecare jumatate de ou a fost umpluta cu crema.

Am decupat un servetel astfel incat sa acoper albusul, iar crema sa ramana descoperita.

Am trasat cu o scobitoare cateva linii verticale .

Apoi am presarat boia dulce de ardei in strat subtire, astfel incat sa nu influentez prea tare gustul umpluturii.

oua-umplute-dovleac-2

Am decorat cu bucatele mici de apio pe post de codita. Poti folosi si cozi de patrunjel.

Servire oua umplute dovleac:

Am pus ouale in frigider pentru 30 minute apoi le-am mancat cu mare pofta!

Le poti servi la micul dejun, pe post de gustare sau aperitiv.

Daca ai musafiri cu siguranta aceste oua umplute dovleac vor fi apreciate, iar tu vei primi laude pentru gustul si aspectul unui preparat banal.

Pofta buna!

Te invit sa ma urmaresti si pe canalul de YouTube.

Ma gasiti si pe Instagram – daca apasati aici. 

Va invit si in grupul Gatesc cu prietenii – Retete gustoase.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *