fbpx

RETETE RECENTE

OUA UMPLUTE “DOVLEAC”

October 13, 2014 | CATEGORIA

oua-umplute-dovleac

In ton cu toamna am pregatit oua umplute “dovleac”.

Este o idee simpla de aperitive delicioase si frumoase in ton cu sezonul. Crema folosita pentru oua umplute “dovleac”  poate fi realizata din pate de ficat, crema de branza, galbenusul frecat doar cu maioneza, galbenusuri frecate cu pasta de peste – orice tip de umplutura va place.

Umplutura trebuie sa fie usor bombata, caci si dovlecii au aceasta forma.

Decorul final, realizat cu boia dulce de ardei este obligatoriu.

Pentru a nu murdari albusul atunci cand am pudrat ouale am folosit un servetel pe care l-am decupat pe marimea umpluturii. Boia de ardei este presarata cu o strecuratoare de ceai cu o sita deasa.

Daca vreti sa pregatiti aperitive pentru o masa cu prietenii sau pentru o petrecere, cu siguranta aceste oua umplute “dovleac” vor fi vedetele mesei.

Ouale umplute aveau mare trecere in copilaria mea la toate mesele fetive, dar pe noi ne rasfatau ai nostri si cu oua umplute cu ciuperci sau oua umplute cu pasta de peste, dar cel mai mult ne placeau ouale umplute in sos alb (un sos din maioneza si iaurt) – pe acestea le facea mai rar pentru ca iaurtul era rationalizat. Cred ca din acest motiv veti gasi pe blogul meu o multime de retete de oua umplute. Le-am strans pe toate intr-o singura postare, pe care o puteti citi aici.

In functie de indemanarea voastra puteti folosi 2 lingurite sau un posh pentru a pune crema in oua umplute “dovleac”. Dungile le trasati usor cu un cutit.

Codita dovleacului poate fi realizata din apio, chives, ceapa verde sau chiar tulpina de patrunjel. Veti folosi pe post de decor doar ingrediente comestibile.

Reteta va fi apreciata si de copii. Daca aveti copii mofturosi, asa cum era al meu, cu astfel de oua umplute ii veti face sa manance cu pofta micul dejun. Iar adultii pot folosi sugestia aceasta pentru petrecerea de Halloween.

oua umplute "dovleac" reteta

Va las acum lista de ingredient si modul de preparare pentru oua umplute “dovleac”.

INGREDIENTE:

4 oua fierte de consistenta tare

1 lingura varfuita cascaval ras

1 lingura pate de ficat

1 lingura unt

sare

piper

boia dulce de ardei

apio/ frunze de chives pentru decor

PREPARARE:

Curatam ouale de coaja si le taiem in jumatate pe verticala. Scoatem galbenusurile si le punem intr-un bol, unde le vom amesteca cu restul cascaval ras, pate de ficat, unt, sare, piper si un varf cutit boia dulce de ardei.

oua-umplute-dovleac-1

Umplem jumatatile de ou cu crema. Decupam unservetel astfel incat sa acoperim albusul, iar crema sa ramana descoperita. Desenam cu o scobitoare linii verticale apoi presaram boia dulce de ardei in strat subtire, astfel incat sa nu influentam prea tare gustul umpluturii.

oua-umplute-dovleac-2

Decoram cu bucatele mici de apio pentru decor, apoi putem sa le punem la rece pentru 30 m inute inainte sa le mancam.

Pofta buna!

 

Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel ca sa fiti notificati cand postez o reteta noua.

Ma gasiti si pe Instagram – daca apasati aici. 

Va invit si in grupul Gatesc cu prietenii – Retete gustoase.

 

Comentarii

  • Mirela Carmen Tomescu

    Cochete si hranitoare, sunt convinsa ca au un gust excelent, deci trebuie preparate!

  • muaha-ha-hah!!! … ce idei traznite ai. :)) Simpatici foc dovleceii tai.

  • Arata…fabulos! N-as fi ghicit niciodata ce si cum, credeam ca e vreo umplutura pe baza de miez de dovleac 🙂

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *