Oua umplute dovleac

13 octombrie 2014Diva in Bucatarie

Oua umplute dovleac. Este o idee simpla de aperitive delicioase si frumoase in ton cu sezonul.

In ton cu toamna am pregatit oua umplutedovleac.

Este o idee simpla de aperitive delicioase si frumoase in ton cu sezonul.

Crema folosita pentru oua umplute dovleac  poate fi realizata din pate de ficat, crema de branza, galbenusul frecat doar cu maioneza, galbenusuri frecate cu pasta de peste sau orice tip de umplutura iti place.

Umplutura trebuie sa fie usor bombata, caci si dovlecii au aceasta forma.

Decorul final, realizat cu boia dulce de ardei este obligatoriu. Daca vrei poti sa pui si putina boia picanta.

Pentru a nu murdari albusul atunci cand am pudrat ouale am folosit un servetel pe care l-am decupat pe marimea umpluturii.

Pentru aspect frumos am presarat boia de ardei folosind o strecuratoare de ceai cu o sita deasa.

Daca vrei sa pregatestiaperitive pentru o masa cu prietenii sau pentru o petrecere, cu siguranta aceste oua umplute dovleac vor fi vedetele mesei.

Ouale umplute aveau mare trecere in copilaria mea la toate mesele fetive, dar pe noi ne rasfatau ai nostri si cu oua umplute cu ciuperci sau oua umplute cu pasta de peste.

Cel mai mult ne placeau ouale umplute in sos alb (un sos din maioneza si iaurt) – pe acestea le facea mai rar pentru ca iaurtul era rationalizat. Cred ca din acest motiv veti gasi pe blogul meu o multime de retete de oua umplute.

Le-am strans pe toate intr-o singura postare, pe care o puteti citi aici.

In functie de indemanarea ta poti folosi 2 lingurite sau un posh pentru a pune crema in oua umplute dovleac. Dungile le trasezi usor cu un cutit sau cu o scobitoare.

Codita dovleacului poate fi realizata din apio, chives, ceapa verde sau chiar tulpina de patrunjel. Vei folosi pe post de decor doar ingrediente comestibile.

Reteta va fi apreciata si de copii. Daca ai copii mofturosi, asa cum era al meu, cu astfel de oua umplute ii vei face sa manance cu pofta micul dejun.

Iar adultii pot folosi sugestia aceasta pentru petrecerea de Halloween.

oua umplute "dovleac" reteta

Va las acum lista de ingredient si modul de preparare pentru oua umplute „dovleac”.

Ingrediente oua umplute dovleac.:

4 oua fierte de consistenta tare

1 lingura varfuita cascaval ras

1 lingura pate de ficat

1 lingura unt

sare

piper

boia dulce de ardei

apio/ frunze de chives pentru decor

Cum sa faci oua umplute dovleac.:

Curatam ouale de coaja si le taiem in jumatate pe verticala. Scoatem galbenusurile si le punem intr-un bol, unde le vom amesteca cu restul cascaval ras, pate de ficat, unt, sare, piper si un varf cutit boia dulce de ardei.

oua-umplute-dovleac-1

Am umplut jumatatile de ou cu crema. Am decupat un servetel astfel incat sa acoper albusul, iar crema sa ramana descoperita.

Am trasat cu o scobitoare cateva linii verticale apoi am presarat boia dulce de ardei in strat subtire, astfel incat sa nu influentez prea tare gustul umpluturii.

oua-umplute-dovleac-2

Am decorat cu bucatele mici de apio pe post de codita. Poti folosi si cozi de patrunjel.

Servire oua umplute dovleac:

Am pus ouale in frigider pentru 30 minute apoi le-am mancat cu mare pofta!

Le poti servi la micul dejun, pe post de gustare sau aperitiv.

Daca ai musafiri cu siguranta aceste oua umplute dovleac vor fi apreciate, iar tu vei primi laude pentru gustul si aspectul unui preparat banal.

Pofta buna!

Te invit sa ma urmaresti si pe canalul de YouTube.

Ma gasiti si pe Instagram – daca apasati aici. 

Va invit si in grupul Gatesc cu prietenii – Retete gustoase.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *