Oua umplute dovleac
Oua umplute dovleac
Oua umplute dovleac
Oua umplute dovleac, o reteta simpla de aperitive delicioase si frumoase, in ton cu sezonul.
Crema folosita pentru oua umplute dovleac poate fi realizata din orice tip de umplutura iti place.
Acesta trebuie sa fie usor bombata, caci si dovlecii au aceasta forma.
Decorul final, realizat cu boia dulce de ardei este obligatoriu. Daca vrei poti sa pui si putina boia picanta.
Pentru a nu murdari albusul atunci cand am pudrat ouale am folosit un servetel pe care l-am decupat pe marimea umpluturii.
Pentru aspect frumos am presarat boia de ardei folosind o strecuratoare de ceai cu o sita deasa.
Daca vrei sa pregatesti aperitive pentru o masa cu prietenii sau pentru o petrecere, cu siguranta aceste oua umplute dovleac vor fi vedetele mesei.
Mai multe retete de oua umplute
Toate retetele de oua umplute sunt aici.
Cum faci decorul
In functie de indemanarea ta poti folosi 2 lingurite sau un posh pentru a pune crema in oua umplute dovleac. Dungile le trasezi usor cu un cutit sau cu o scobitoare.
Codita dovleacului poate fi realizata din apio, chives, ceapa verde sau chiar tulpina de patrunjel.
Vei folosi pe post de decor doar ingrediente comestibile.
Reteta va fi apreciata si de copii. Daca ai copii mofturosi, asa cum era al meu, cu astfel de oua umplute ii vei face sa manance cu pofta micul dejun.
Iar adultii pot folosi sugestia aceasta pentru petrecerea de Halloween.
Va las acum lista de ingredient si modul de preparare pentru oua umplute „dovleac”.
Ingrediente:
4 oua fierte de consistenta tare
1 lingura varfuita cascaval ras
1 lingura pate de ficat
1 lingura unt
sare
piper
boia dulce de ardei
apio/ frunze de chives pentru decor
Cum sa faci oua umplute dovleac:
Pregatire oua
Am pus ouale la fiert in apa rece cu sare.
Le-am lasat pe foc 10 minute din momentul in care apa a inceput sa clocoteasca.
Am curatat ouale de coaja si le-am tait in jumatate pe verticala.
Pregatire umplutura
Am scos galbenusurile si le-am pus intr-un bol.
Le-am amestecat cu cascaval ras, pate de ficat, unt, sare, piper si un varf cutit boia dulce de ardei.
Umplere si decorare oua
Fiecare jumatate de ou a fost umpluta cu crema.
Am decupat un servetel astfel incat sa acoper albusul, iar crema sa ramana descoperita.
Am trasat cu o scobitoare cateva linii verticale .
Apoi am presarat boia dulce de ardei in strat subtire, astfel incat sa nu influentez prea tare gustul umpluturii.
Am decorat cu bucatele mici de apio pe post de codita. Poti folosi si cozi de patrunjel.
Servire oua umplute dovleac:
Am pus ouale in frigider pentru 30 minute apoi le-am mancat cu mare pofta!
Le poti servi la micul dejun, pe post de gustare sau aperitiv.
Daca ai musafiri cu siguranta aceste oua umplute dovleac vor fi apreciate, iar tu vei primi laude pentru gustul si aspectul unui preparat banal.
Pofta buna!
Te invit sa ma urmaresti si pe canalul de YouTube.
Ma gasiti si pe Instagram – daca apasati aici.
Va invit si in grupul Gatesc cu prietenii – Retete gustoase.
Cochete si hranitoare, sunt convinsa ca au un gust excelent, deci trebuie preparate!
muaha-ha-hah!!! … ce idei traznite ai. :)) Simpatici foc dovleceii tai.
Arata…fabulos! N-as fi ghicit niciodata ce si cum, credeam ca e vreo umplutura pe baza de miez de dovleac 🙂