Clatite din dovlecei cu ricotta

7 octombrie 2014Diva in Bucatarie

Clatite din dovlecei cu ricotta. Dovlecelul ras il lasam intr-o sita sa lase lichid in jur de 15 minute, apoi il amestecam cu ricotta, ou, telemea rasa, sare si piper dupa gust.

Pe post de gustare sau o cina usora, clatitele din dovlecei cu ricotta sunt o solutie buna. Se pregatesc foarte usor si nu necesita ingrediente complicate. Ricotta poate fi inlocuita cu branza de vaci daca nu vrem sa facem un drum special la cumparaturi.

INGREDIENTE:

(pentru 2 pers.)

200 g dovlecel ras prin razatoarea mare

100 g ricotta

2 linguri varfuite telemea rasa

1 ou

cateva fire marar

1 lingura cu varf faina

sare

piper

ulei pentru prajit

PREPARARE:  

Dovlecelul ras il lasam intr-o sita sa lase lichid in jur de 15 minute, apoi il amestecam cu ricotta, ou, telemea rasa, sare si piper dupa gust.

clatite-din-dovlecei-cu-ricotta-1

Adaugam mararul tocat si faina si omogenizam compozitia.

clatite-din-dovlecei-cu-ricotta-2

Incingem ulei intr-o tigaie. Punem cate o lingura din compozitie si rumenim usor clatitele pe ambele parti.

clatite-din-dovlecei-cu-ricotta-3

Le mancam imediat cu sos de smantana cu usturoi sau simple.

Sa aveti pofta!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *