Prajitura cu prune si bezea, deliciu de toamna
Prajitura cu prune si bezea. Reteta de prajitura cu prune si bezea. Cum faci prajitura cu prune si bezea. Desert cu prune si bezea. Prajitura cu prune.

Prajitura cu prune si bezea- desert clasic, cu gust de toamna
Prajitura cu prune si bezea este o reteta simpla si delicioasa, usor de pregatit. Se face usor, rapid si are un gust senzational.
Este una din cele mai delicioase prajituri cu prune, care ne duce cu gandul la copilarie.
Imi plac prajiturile cu prune, pentru gustul dulce-acrisor, iar aceasta este deosebita.
Blatul este umed si pufos.
Fructele aduc umiditate si textura placuta, iar bezeaua merge foarte bine cu prunele coapte.
Uitati-va la felia din poza ce textura are! Nu stiu daca ii veti rezista cand veti primi o farfurioara cu acest desert.
Prajitura cu prune si bezea este unul din deserturile extrem de usor de preparat, ce se termina foarte repede.
Suntem fani ai acestei prajituri si o pregatesc foaret des.
La fel de mult ne place si prajitura rasturnata cu prunesau pajitura cu budinca de vanilie si prune.
Daca nu le-ati incercat inca trebuie neaparat sa le dati o sansa, au fost adevarate vedete la intalnirile noastre cu prietenii.
Aceasta prajitura este o alegere buna cand fructele sunt in sezon.
In ultimii ani s-au copt mai repede, asa ca sunt coapte deja la sfarsit de iulie.
Este un desert ce poate fi personalizat usor.
Adaugi in blat putina scortisoara, nuci sau migdale si ai de fiecare data alt gust si alta textura.
Daca vreti sa vedeti cum se face prajitura cu prune si bezea va las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare prezentat pas cu pas:
Ingrediente:
(pentru o forma cu diametrul de 24-26 cm)
Pentru blat:
100 g unt
100 g zahar
2 oua
150 g faina
1 lingurita praf de copt
2 linguri smantana
3 linguri nuca de cocos
300 g prune – fara samburi
Pentru bezea:
2 albusuri
100 g zahar
Timp pregatire: 25 minute
Timp gatire: 45 minute
Cum se face prajitura cu prune si bezea:
Mixam untul cu zaharul pana devin pufoase, apoi adaugam ouale unul cate unul. Incorporam faina amestecata cu praful de copt.
Adaugam smantana si nuca de cocos, amestecand dupa fiecare in parte.
Turnam aluatul in tava si decoram cu prune (am ales sa pun partea cu sambure in sus pentru a lasa cat mai putin suc in prajitura).
Coacem prajitura 30 minute in cuptorul preincalzit la 180°C , timp in care mixam albusurile cu zahaul pentru bezea. Puneam bezeaua peste prajitura, intindem si micsoram temperatura cuptorului la 150°C.
Servire
Lasam prajitura inca 15 minute sa se coaca apoi o scoatem.
Primele 20 minute se va raci in forma, apoi o scoatem pe un gratar.
Dupa ce s-a racit o feliem si servim.
Sa aveti pofta!
Ma gasiti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook este aici.
Va invit sa ma urmariti si pe YouTube.
Am facut fel de fel de retete cu prune in toamna asta, dar uite, cu bezea n-am facut. Nu inca 😉 Merci de idee, arata grozav!
mmmmm ce bunatate <3
Pentru ca, ai mei copii sunt adeptii prajiturilor, maine cand se intorc de la scoala, vor avea o surpriza. Multumesc de idee!
Trebuie sa incerc si eu aceasta reteta. Dar nu ma pot decide daca sa folosesc nuca de cocos sau nuca obisnuita. Cred ca va trebui sa incerc ambele variante 🙂
Yamiii, ce bunatate!