fbpx

RETETE RECENTE

RULADA CU MAC SI STRUGURI

September 14, 2014 | CATEGORIA

rulada-cu-mac-si-struguri

INGREDIENTE:

Pentru blat:

4 oua + 1 galbenus

75 g zahar

1 pachet zahar vanilat

100 g faina

1 varf cutit praf de copt

Pentru umplutura:

100 g mascarpone

1 plic budinca de vanilie

400 ml lapte

3 linguri varfuite zahar pudra

2 foi gelatina

50 ml frisca lichida

3 linguri seminte de mac

1/2 ceasca boabe struguri albi si negri

Pentru decor:

100 ml frisca lichida

1 ceasca boabe struguri albi si negri

 

PREPARARE:

Punem foile de gelatina in apa rece la inmuiat. Pregatim budinca de vanilie cu lapte si zahar pudra, apoi o lasam sa se raceasca. In momentul in care o luam de pe foc adaugam foile de gelatina si mixam, apoi lasam sa se raceasca.

In acest timp pregatim blatul ruladei.

Mixam ouale si galbenusul pana devim o crema spumoasa, apoi adaugam zaharul tos si cel vanilat si continuam sa mixam.

rulada-cu-mac-si-struguri-1

Incorporam faina amestecata cu praf de copt, apoi turnam aluatul intr-o tava tapetata cu hartia de copt si il coacem in jur de 10 minute. In acest timp in care terminam de pregatit crema amestecand budinca de vanilie cu mascarpone si 50 ml frisca batuta. Luam 4-5 linguri din crema intr-un alt bol si amestecam cu semintele de mac pana se omogenizeaza compozitia.

Scoatem aluatul cand este gata, il lasam putin sa se raceasca (in jur de 3 minute), apoi il rulam cu hartia pe el.

rulada-cu-mac-si-struguri-2

Dupa 15 minute putem desface blatul si il ungem pentru inceput cu crema ce contine seminte de mac.

rulada-cu-mac-si-struguri-3

Peste aceasta o intindem pe cea simpla, apoi asezam boabe de struguri taiate pe jumatate (scoatem samburii din ele).

rulada-cu-mac-si-struguri-4

Rulam si imbracam rulada in folie de celofan sau staniol. O lasam la rece minim 6 ore, apoi o putem decora cu 100 ml frisca batura si boabe de struguri.

Sa aveti pofta!

 

Comentarii

  • Foarte faina, trebuie neaparat incercata.

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *