Ciorba de varza acra cu carne de vitel si afumatura

13 ianuarie 2014Diva in Bucatarie

Ciorba de varza acra cu carne de vitel si afumatura. . Ciorba de varza acra. Ciorba de varza acra cu carne de vitel. reteta ciorba de varza acra cu carne de vita

Ciorba de varza acra cu carne de vitel si afumatura

Ciorba de varza acra cu carne este reteta autentic romaneasca, cu un gust deosebit.

Este perfecta pentru zilele friguroase de iarna.

Secretul gustului bun este afumatura. 

Poti folosi oase afumate, kaizer sau slanina.

Ai nevoie de ingrediente simple, pe care le ai de obicei la indemana.

ciorba-cu-varza-acra,-carne-de-vitel-si-afumatura-00

Sfaturi:

  1. Daca varza este prea acra o speli, apoi o pui in apa rece 
  2. Schimbi apa dupa 30 de minute si o mai lasi alte 30 minute
  3. Pui sare in ciorba doar la final, daca mai este nevoie

Cu ce poti servi ciorba de varza acra?

  1. Paine de casa pufoasa cu smantana
  2. Paine cu cartofi

Acestea fiind spuse iti las lista de ingrediente si modul de preparare:

INGREDIENTE:

400 g carne de vitel
200 g oase afumate
3 cepe medii
2 morcovi medii
1/2 ardei gras verde
1 felie telina
1 ardei kapia rosu
1/2 gulie
350-400 g varza acra
400 g pulpa de rosii
200 ml zeama de varza acra
2 crengute cimbru
cateva frunze de leustean
2 linguri ulei
1.6 – 1.8 l apa/supa de vita

PREPARARE:

Spalam bine varza murata, o tocam si o punem intr-un vas cu apa pentru a scoate o parte din sarea pe care o contine. Punem la fiert carnea de vitel cu 2 cepe medii, 1 morcov, gulia, 1 felie de telina si 1/2 ardei gras.

ciorba-cu-varza-acra,-carne-de-vitel-si-afumatura-1

Luam spuma de cate ori va fi nevoie. Calim in foarte putin ulei 1 ceapa tocata marunt cu un morcov ras, ardeiul kapia dat prin razatoarea mica si oasele afumate.

ciorba-cu-varza-acra,-carne-de-vitel-si-afumatura-2

Cand carnea de vitel este aproape fiarta adaugam ceapa, morcovul si afumatura calite si lasam sa fiarba impreuna pana se fierbe bine carnea.

ciorba-cu-varza-acra,-carne-de-vitel-si-afumatura-3

Adaugam varza murata, si pulpa de rosii tocata si crengutele de cimbru si lasam sa fiarba in jur de 10 minute.

ciorba-cu-varza-acra,-carne-de-vitel-si-afumatura-4

Dupa acest interval adaugam zeama de varza acra (fiarta in prealabil si strecurata) si mai lasam sa fiarba inca 5 minute.

Servim ciorba de varza acra cu carne de vitel si afumatura fierbinte, adaugand (dupa gust) smantana.

ciorba-cu-varza-acra,-carne-de-vitel-si-afumatura-00

Pofta buna!

ciorba de varza acra sanda suciu, reteta diva in bucatarie

Te invit sa ma urmaresti si pe canalul de YouTube.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *