Pancakes cu sunca si dovlecel
Pancakes cu sunca si dovlecel. Curatam dovlecelul de coaja, il taiem felii foarte subtiri, il saram si il lasam 30 de minute sa scoata apa. Mixam 2 oua cu mascarpone si lapte. Asezonam cu sare si piper.
Pancakes aperitiv sunt perfecte la micul dejun dar cu siguranta le putem servi si la cina cand ne dorim ceva mai simplu si mai usor. cand auzim de pancakes automat ne gandim la ceva dulce. Eu am vrut altceva si sper ca reteta aceasta va fi si pe gustul vostru.
INGREDIENTE:
200 ml lapte
2 oua
100 g mascarpone
200 g faina
1 lingurita rasa praf de copt
30 g unt
1 dovlecel mic (160g)
70 g sunca slaba
sare
piper
1 praf nucsoara
ulei pentru prajit
PREPARARE:
Curatam dovlecelul de coaja, il taiem felii foarte subtiri, il saram si il lasam 30 de minute sa scoata apa. Mixam 2 oua cu mascarpone si lapte. Asezonam cu sare si piper.
Adaugam faina si praful de copt si omogenizam compozitia, apoi lasam sa se odihneasca 5-10 minute.
Punem in aluatul de clatite sunca si dovlecelul si amestecam.
Incingem tigaia, punem ulei cat sa fie putin unsa, apoi luam cu un polonic mic aluat cu dovlecel si sunca si coacem pancakes-urile pana devin maro-aurii pe ambele parti. Cat timp le coacem pe urmatoarele mentinem clatitele deja pregatite in cuptorul incalzit la temperatura cea mai mica.
Le servim imediat.
Pofta buna!
Reteta aceasta am pregatit-o secial pentru provocarea Corinei de a gati in aceasta luna clatite.
Minunat aperitiv!
Seara frumoasa sa ai!
Multumesc, Maria!
Cu siguranta este pe gustul meu. Te pup!
Te pup, Corina!
Simple, delicioase si satioase! le vreau la micul dejun 😉
🙂
Tot am zis ca fac si eu varianta sarata , dar nu am mai apucat !! 🙁
Chiar se fac repede. Cand gasesti putin timp liber le poti incerca!
Ce-as mai „rontai” si eu cateva..
🙂 )