Supa picanta de rosii cu busuioc
Supa picanta de rosii cu busuioc. Reteta de supa de rosii cu busuioc. Supa de rosii cu taitei.

Supa picanta de rosii cu busuioc, delicioasa si racoritoare in zilele caniculare de vara.
Supa de rosii cu paste. Supa de rosii simpla, rapida, hranitoare si gustoasa.
Rosiile si busuiocul merg foarte bine impreuna. Le intalnim in salate, in sosuri pentru paste sau pizza, in diverse tocanite.
Este o reteta simpla si naturala de supa de rosii, ce poate fi mancata cu taitei sau alte paste, cu crutoane sau ii putem pune 1-2 linguri de orez fiert.
Reteta nu este mult diferita de o supa obisnuita de rosii, dar aroma si gustul usor picant o fac sa fie deosebita.
Din fericire nu veti tine aragazul deschis mult timp pentru a pregati aceasta supa picanta de rosii cu busuioc.
Supa picanta de rosii cu busuioc este o supa delicata, aromata, usor de facut, cu ingrediente la indemana oricui.
De-a lungul vremii am pregatit multe retete de supa de rosii, asa ca le-am strans pe toate intr-o postare, aici. O sa va fie mai usor sa alegeti.
Si, tot pentru mamici, recomand un sos pesto cu rosii si ricotta. Merge perfect cu paste.
Daca va plac supele cu rosii va recomand sa incercati si alte retete:
Va las aici lista de ingrediente si modul de preparare pentru supa de rosii picanta cu busuioc.
Ingrediente:
1 lingura mare ulei de masline
1 ceapa rosie medie
1 morcov mediu ras (50 g)
1 ardei iute rosu – puteti folosi doar jumatate daca mananca copii mici
1 l supa legume
1.2 kg rosii coapte (sau 2 conserve pulpa de rosii)
100 g paste ( pot fi paste fara oua sau integrale)
frunze de busuioc
sare
piper
optional: 2 lingurite capere – pentru servit
Mod de preparare supa de rosii picanta cu busuioc:
Calim putin in ulei ceapa tocata marunt, morcovul ras fin si ardeiul iute taiat felii, fara samburi si vene.
Stingem cu supa de legume si lasam sa fiarba in jur de 10 minute. Asezonam cu sare si piper.
In acest timp punem rosiile crestate in partea de sus sa se oparasca in apa cu sare pentru 30 secunde, astfel incat sa le putem decoji usor.
Daca nu sunt foarte coapte le lasam 1 minut.
Dupa ce le decojim le tocam marunt avand grija sa eliminam semintele si cotoarele. Punem iar la fiert pentru 5 minute.
Punem pastele in supa (eu am pus spaghete, dar putem pune si taitei sau orice alte paste ne plac) si mai lasm pe foc inca 7 minute (se vor umfla de la supa calda pana le servim).
Luam de pe foc si servim, adaugand frunze de busuioc tocate si optional cateva capere.
Simplu, bun, gustos si sanatos!
Sa aveti pofta!
Ma gasiti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook este aici.
Daca v-a placut reteta va invit sa ma urmariti pe canalul de YouTube.
Va las si reteta de supa de rsoii cu galuste de gris
Foarte buna
Multumesc, Dorina!
Clar iti place supa de rosii! Si mie,asa ca o sa incerc si varianta picanta!
O seara buna!
Doar ti-am spus… 🙂
Mmmmmm…ce bunatate. Asta o s-o incerc si eu cu siguranta!!!Cristina, esti minunata. <3
🙂
…
Incearca sa pui si o lingura de menta tocata alaturi de busuioc…este exotica cu totul…
De retinut!
De cand n-am mai mancat o supita de rosii…
Este rapida… poti sa o incerci cu incredere!
Incerc si eu astazi…iti spun impresii!
Pup
😉