Pesto cu rosii si ricotta

28 iulie 2017Diva in Bucatarie

Pesto cu rosii si ricotta. Din acest motiv, nu va aduc inca retete de conserve, prefer sa va inspir cu retete proaspete si gustoase, cu legume de sezon.

Nimic nu se compara cu gustul rosiilor de vara, asa ca le-am folosit pentru a pregati un pesto cu rosii si ricotta, un sos cu un gust absolut senzatial. Se pregateste foarte repede, asa ca pana se fierb pastele noi deja avem sosul pregatit.

Gasesc motive sa demonstrez tuturor ca retetele cu ingrediente de vara sunt cele mai bune. Si asta nu doar pentru ca iubesc vara. Cele mai bune legume si fructe sunt cele care se coc vara, chiar si la sfarsitul ei, acestea parca tin sa pastreze in ele gusturi, arome si culori frumoase si calde.

Din acest motiv, nu va aduc inca retete de conserve, prefer sa va inspir cu retete proaspete si gustoase, cu legume de sezon.

Iata cat de usor se pregateste peso cu rosii si ricotta:

INGREDIENTE:

400 g rosii carnoase coapte

1 buchet busuioc (frunze cam cat tinem intre palme)

30 g seminte de pin

100 ml ulei masline

1 catel usturoi mare sau 2 mici

100 g ricotta

40 g parmezan

sare

piper proaspat macinat

PREPARARE:

Pregatim ingredientele la indemana si sosul nostru va fi gata in maxim 5 minute. Rosiile spalate, le taiem pe jumatate si eliminam semintele si sucul acestora, astfel incat sa ramana doar partea carnoasa (chiar daca oprim doar marginile). Punem rosiile pregatite astfel in mixerul vertical.

Peste ele punem frunzele de busuioc, usturoiul, semintele de pin si uleiul de masline.

Adaugam branza ricotta, asezonam cu sare si piper, apoi parmezanul si mixam totul pana obtinem o crema fina si omogena. Poate fi pastrat cateva zile in frigider, dar recomand sa il folosim imediat.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *