Prajitura cu zmeura, vanilie si mascarpone
Prajitura cu zmeura, vanilie si mascarpone. Prajitura cu zmeura, vanilie si mascarpone. Reteta prajitura cu zmeura, vanilie si mascarpone. Prajitura cu zmeura si crema de vanilie. Prajitura cu zmeura si budinca de vanilie.

Prajitura cu zmeura, vanilie si mascarpone. Reteta prajitura cu zmeura, vanilie si mascarpone. Prajitura cu zmeura si crema de vanilie. Prajitura cu zmeura si budinca de vanilie.
Prajitura cu zmeura, vanilie si mascarpone a fost un deliciu perfect pentru desertul de la pranz! Gustul dulce acrisor te face sa nu te opresti la o singura portie, caci ar fi prea putin.
Prajitura aceasta nu a rezistat mai mult de o ora din momentul in care am feliat-o, iar acest lucru cred ca o sa va conginga sa o incercati si voi.
Daca in general pregatesc crema de vanilie cu galbenusuri, lapte si vanilie, de data aceasta am ramas fara suficiente oua si am apelat la un plic de budinca din comert.
Primul magazin de la care as putea face cumparaturi este la 3 km de casa, masina este in service, iar pofta de dulce este prea mare ca sa nu fac prajitura.
Nu e mare tragedie, daca din cand in cand folosim si astfel de alternative.
Daca aveti oua in casa faceti crema de vanilie clasica cu 4 galbenusuri, 400 ml lapte, semintele de la o pastaie de vanilie, 50 g zahar si 40 g faina.
Va las acum lista de ingrediente si modul de preparare pentru prajitura cu zmeura, vanilie si mascarpone.
Ingrediente prajitura cu zmeura, vanilie si mascarpone:
Pentru blat ( 23*32 cm):
4 oua (de marime medie)
150 g zahar
1 plic zahar vanilat
150 g faina
1 lingurita praf de copt
1 praf de sare
Pentru umplutura prajitura cu zmeura, vanilie si mascarpone:
500 g zmeura
1 plic gelatina rosie
100 ml sirop concentrat de zmeura
150 ml apa
1 plic budinca de vanilie
3 linguri zahar pudra
400 ml lapte
100 g unt
300 g mascarpone
Pentru topping prajitura cu zmeura, vanilie si mascarpone:
200 g biscuiti
200 ml lapte
200 g ciocolata cu lapte
100 g zmeura
Mod de preparare:
Pentru a pregati blatul batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam treptat zaharul tos si cel vanilat.
Incorporam galbenudurile, apoi faina amestecata cu praf de copt.
Turnam aluatul intr-o tava tapeta cu hartie de copt si il coacem in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 15 minute. Il scoatem si il lasam sa se raceasca.
Spalam zmeura, apoi o uscam.
Pregatim pentru inceput budinca de vanile in 400 ml lapte, la care adaugam zaharul pudra.
Cand este gata o luam de pe foc, o lasam se raceasca putin, apoi incorporam untul. Cand s-a racit complet adaugam mascarpone cate putin. Mixam pana se omogenizeaza compozitia.
Intindem un strat foarte subtire de crema pe blat. Punem zmeura peste acesta.
Pregatim gelatina rosie in siropul de zmeura amesteacat cu apa. Turnam peste zmeura pentru a fixa fructele in prajitura.
Acoperim acum cu stratul de crema din budinca de vanilie si mascarpone. Inmuiem biscuitii in lapte pentru cateva secunde, apoi ii punem peste crema.
Topim ciocolata la baine-marie si o turnam peste stratul de biscuiti. Lasam la rece peste noapte, apoi putem felia prajitura si servim. Putem pune pe fiecare cub de prajitura o zmeura pentru decor.
Pofta buna!
Ma gasesti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook este aici.
Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.
Sivilescu Roxana a facut prajitura cu zmeura, vanilie si mascarpone.
Am vazut-o pe fb si am venit aici sa pap 🙂 Arata mega delicioasa!! 🙂
Multumesc! Trebuie sa o incerci, sigur vei fi incantata!
O prajitura foarte fina si aromata..Bravo!
MULTUMESC!
Clar pe gustul meu!
Pup si seara minunata!
Te pup, Maria!
Grozava prajitura ta!!!Delicioasa!
Multumesc, Haplea!
Ce prajitura delicioasa!!!
chiar este!!!
Buna,m-as inspira de la tine pentru a face ceva bun pentru un eveniment,dar ma gandeam sa folosesc aceasta glazura.Spune-mi te rog,doar din ciocolata topita fara a mai adauga alt ingredient,nu se v-a intari?….atunci cand tai bucati sa crape sau sa fie f tare?….in poza arata cremoasa glazura,sa inteleg ca este o sectiune din prajitura imediat ce este intinsa glazura asa mai moale sau a 2-a zi ea se mentine tot asa cremoasa?….ce ciocolata ai folosit?…sper sa imi poti rasp cat mai repede.o seara frumoasa…:)
Ciocolata simpla topita crapa cu siguranta. Ii poti pune niste frisca lichida sau unt si sigur nu vei pati acest lucru. Eu folosesc ciocolata Milka sau Poiana (cu lapte )sau ciocolata neagra Heidi.
punem si galbenusurile la blat?
Da. Am omis, multumesc pentru atentionare.
Cred ca e delicioasa prajitura ta, vreau sa o fac de revelion, mai tii minte ce marime avea tava in care ai copt blatul?
Multumesc anticipat, te pup, bravo pentru postari.
23*32 cm
Am incercat acum de craciun aceasta reteta. Este divina!
Crema cu mascarpone pusa peste gelatina…nu suna o idee prea buna
Mulțumesc pt rețetă🌺🌺🌺
Am făcut si eu si e super bună, e cea mai buna prajitura din cate am facut 😍
multumesc!