Sarmale cu ciuperci si orez – de post
Sarmale cu ciuperci si orez – de post. Sarmale cu ciuperci si orez. Saramalute de post cu ciuperci si orez. Sarmale cu orez si ciuperci, reteta de post.

Sarmale cu ciuperci si orez. Saramalute de post cu ciuperci si orez. Sarmale cu orez si ciuperci, reteta de post.
Reteta vegana de sarmale. Cea mai buna reteta de saramale de post cu orez si ciuperci.
Atat de gustoase sunt aceste sarmale cu ciuperci si orez ca nici nu vei simti ca lipseste carnea.
Daca baietii mei au mancat aceste sarmale, inseamna ca sunt cele mai bune sarmalele de post.
Au in compozitie umplutura savuroasa de ciuperci si orez, asezonata perfect pentru un gust minunat.
Pot fi mancate cu mamaliguta si ardei iuti, dar in zona Ardealului este prefarata painea.
Mai multe retete de mancare de post gasesti daca apesi aici.
Ingrediente sarmale cu ciuperciu si orez, reteta de post:
1 varza murata mare
450 g ciuperci champignon
1 morcov maricel – ras prin razatoarea fina
1 felie mica telina rasa
1 ceapa mare tocata fin
130 g orez
300 ml suc de rosii
3 linguri pasta de rosii
1 frunza dafin
1 lingurita cimbru uscat
1/2 legarura patrunjel verde tocat marunt
sare
piper proaspat macinat
boabe de piper
2 crengute de cimbru
1 praf oregano
2-3 linguri ulei pentru prajit ceapa
75 ml ulei
apa fiarta
Mod de preparare sarmale cu ciuperciu si orez, reteta de post:
Calim ceapa tocata marunt in 2-3 linguri ulei pana devine sticloasa.
Apoi punem jumatate din morcovul ras si le calim imreuna inca 1 minut.
Punem ciupercile tocate marunt peste acestea si continuam sa calim pana se inmoaie putin.
In acest moment adaugam orezul spalat bine si scurs, cimbrul, sare, piper si patrunjelul tocat marunt.
Mai tinem pe foc inca 1-2 minute.
Luam frunza de varza in mana si punem compozitia de ciuperci cu orez – cam o lingura – pe latimea frunzei, astfel incat sa ne ramana 2 cm la un capat si la celalat al frunzei.
Rulam sarmaua si introducem capatul ingust inauntru pentru a nu de desface sarmalele cand le fierbem.
Cateva frunze de varza le taiem julien si le punem pe fundul oalei impreuna cu restul de morcov ras si telina rasa fin.
Amestecam sucul cu pasta de rosii si punem 1/3 din cantitate peste varza julien, apoi incepem sa aranjam sarmalele cu ciuperci si orez, aranjand pentru acestea crengute de cimbru si presaram putin oregano uscat.
Cand terminam de aranjat sarmalele turnam restul de suc de rosii, mai punem un rand de varza taiata julien si boabele de piper.
Adaugam uleiul si apa fierbinte pana la nivelul sarmalelor.
Fierbem in jur de 30 minute la foc mediu -mic cu capacul pus si avand grija sa completam cu apa daca este nevoie.
Dupa aceste interval le dam la cuptor pentru 45-50 minute (in cuptorul preincalzit la 200°C). Le servim calde.
Pofta buna!
Te invit sa ma urmaresti si pe INSTAGRAM.
Pentru mai multe retete in format video te poti abona la canalul de YouTube.
Exact asta am facut acum 2 seri 🙂 O bunatateeee!!! Eu una, as renunta oricand la cele cu carne ptr astea!
Pup
DA!! Chiar sunt tare bune…
Aș mânca și eu o sărmăluță de-a ta.
Cu drag, Alina!
Sarmalutele de post sunt preferatele mele si ale tale arata foarte bine.Abia astept sa fac si eu in week-end.Seara frumoasa!
Multumesc Rocsy!
Arata ,,delicios” sarmalutele dvs….pofta mare!
Da…sunt foarte gustoase.Mie imi facea mama si sarmale cu orez si stafide.O bunatate.
cum ar fi reteta cu ciuperci din conserve?!
poti incerca!
Sunt o minunăție
Foarte gustoase! Mulțumesc mult!
Dar incercati sa inlocuiti ceapa cu ….praz ….
trebuie sa incerc si eu; multumesc pentru reteta!