Piure de urzici cu suc de rosii
Piure de urzici cu suc de rosii. Calim ceapa tocata foarte marunt in ulei, adaugam urzicile si le calim putin.
INGREDIENTE:
(pentru 2 portii)
800 g urzici tinere – dupa ce au fost curatate
1 lingura rasa faina
2 linguri ulei
1/2 ceapa mica
5 catei mari de usturoi pisati
100 ml suc de rosii
sare
piper proaspat macinat
Pentru servit:
hrean ras sau ochiuri romanesti
PREPARARE:
Curatam urzicile si alegem doar frunzele tinere. Le spalam bine intr-un vas cu apa, apoi schimbam apa si clatim la final sub jet de apa, pentru a nu ramane pamant, nisip sau alte impuritati.
Punem urzicile sa fiarba intr-o oala cu apa clocotita putin sarata. Cand acestea s-au fiert le strecuram si le tocam sau le dam prin masina de tocat – pastram apa in care au fiert.
Calim ceapa tocata foarte marunt in ulei, adaugam urzicile si le calim putin.
Dizolvam faina 100 ml suc de rosii. Punem sucul peste piure, putin piper proaspat macinat si 350 ml zeama in care au fiert urzicile.
Lasam la foc mic-mediu si amestecam cat de des putem, pana incepe sa se ingroase compozitia si obtinem un piure. Cand da semne ca se ingroasa adaugam cateii de usturoi pisati si sare si amestecam continuu pana se ingroasa pireul. Gustam pireul si adaugam inca 1 catel usturoi pisat daca este nevoie.
Servim pireul de urzici cu suc de rosii cald, cu hrean ras sau un ou romanesc.
Pofta buna!
Reteta gustoasa,sanatoasa si obligatorie pentru inceputul primaverii !
Si eu abia astept sa pap! Nu stiam de hrean dar neapart incerc, multumesc 🙂
Și eu am mâncat urzici astăzi, pregătite de tatăl meu. Nu mă dau în vânt după ele, dar o dată pe an merg :). Pupici!
Mie imi plac mai mult decat spanacul…
Abia astept sa merg la cules de urzici,le ador in orice combinatie!Pupici :*
Te pup, Flory!
La noi inca nu s-a topit zapada si n-am de unde culege urzici, asa ca ma servesc cu o portie de la tine.
Pup
Cand apar nu ezita sa le pregatesi… bune si sanatoase.
bune,le am cules ieri din padure ca din piata nu iau,le am mancat cu ochiuri.MARFA.