Rulada aperitiv cu pate de ficat

18 decembrie 2012Diva in Bucatarie

Rulada aperitiv cu pate de ficat. Reteta rulada aperitiv cu pate de ficat. rulada cu pate de ficat diva. Aperitiv rulada diva

rulada aperitiv cu pate de ficat diva in bucatarie A

Rulada aperitiv cu pate de ficat este una dintre cele mai bune si mai fine rulade sarate.

O rulada aperitiv este solutia ideala atunci cand trebuie sa pregatim mese festive, fiind usor de realizat, aspectuoasa si foarte gustoasa

Este un preparat apreciat pentru gustul sau delicat si aspectul placut.

De ce sa alegi aceasta rulada

Ne salveaza de multe ori atunci cand avem de pregatit mese festive. Rulada aperitiv cu pate de ficat se pregateste foarte usor, arata bine pe platou si este foarte gustoasa.

Amintiri din familie

Mama mea obisnuia sa pregateasca mereu rulade aperitiv pentru ziua ei de nastere. Am crescut cu acest tip de aperitiv si il apreciez foarte mult.

Succesul ruladei la mese festive

Rudele, colegele mamei de la munca, vecinii si prietenii de familie asteptau in fiecare an aceasta rulada. Intr-un an i-a pacalit spunand ca nu a facut-o, dar pana la urma le-a servit-o inainte de desert. Desi toata lumea era satula dupa alte aperitive si friptura, pentru aceasta rulada toti au spus ca mai bine renunta la desert decat sa nu manance o felie din rulada cu pate de ficat.

Ingrediente si inlocuiri

Pateul de ficat poate fi cumparat sau pregatit in casa. Gogosarii murati pot fi inlocuiti cu castraveti murati. Asta in functie de gusturi si ce avem la indemana.

Colectie de rulade aperitiv

Am refacut o parte din retetele de rulade aperitiv pregatite de mama, dar si unele incercate de mine. Le-am adunat intr-o colectie de rulade aperitiv, pe care o puteti descoperi separat.

Cand se potrivesc ruladele aperitiv

Ruladele aperitiv sunt spornice, gustoase si frumoase. Se pregatesc usor, cu ingrediente la indemana. Sunt potrivite pentru mesele de sarbatoare precum Craciun, Revelion sau Sarbatori Pascale, dar pot fi savurate si la micul dejun.

Va invit sa o preparati pentru a va convinge scat este de buna, asa ca va las mai jos ingredientele si modul de perparare pentru rulada aperitiv cu pate de ficat.

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 200 g unt
  • 350 g lapte
  • 4 oua
  • 200 g faina
  • 1 praf de sare

Pentru umplutura:

  • 300-350 g pate de ficat (porc)
  • 100 g unt
  • 1 lingura mustar
  • 1 lingura mascarpone
  • 2 oua fierte tari
  • 1/2 gogosar (mai mare) murat- tocat cubulete
  • cateva fire parunjel verde
  • sare, piper

Mod de preparare rulada aperitiv cu pate de ficat:

Pregatire blat

Pentru a realiza blatul procedam exact ca in cazul ruladei cu ciuperci si cascaval.

Topim untul intr-o tigaie mai mare, apoi incorporam faina. Din acest moment nu mai lucram pe foc, eu am lucrat in continuare in tigaie din comoditate.

Adaugam galbenusurile unul cate unul si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.

Turnam apoi laptele caldut si amestecam usor.

La final adaugam albusurile batute spuma tare cu un praf de sare.Turnam aluatul intr-o tava de cuptor, in care am pus hartie de copt.

Coacere

Vom coace rulada 35- 45 de minute in cuptorul preancalzit la 180°C.

Cand blatul este copt, il scoatem rasturnadu-l peste un prosop umezit. Dezlipim usor hartia de copt si acoperim cu prosop umed.

Racire blat si pregatire crema

Lasam rulada astfel minim 30 minute. In acest timp frecam pateul de ficat cu unt, adaugam mascarpone, asezonam cu sare si piper si amestecam.

Incorporam apoi gogosarii si ouale tocate cubulete, patrunjelul tocat fin si omogenizam compozitia.

Asamblare

Intindem crema obtinuta peste blat, rulam cu ajutorul prosopului apoi invelim rulada intr-o folie alimentara sau o folie de staniol.

Servire rulada aperitiv cu pate de ficat

O dam la rece pentru cateva ore, apoi o putem taia felii si servi.

Sa aveti pofta!

Va invit sa ma urmariti si pe INSTAGRAM.

Pagina mea de  Facebook  este  aici.

Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel ca sa fiti notificati cand postez o reteta noua.

Print

Distribuie pe:

36 de răspunsuri

  1. Te felicit sincer pentru talent, imaginatie dar si foarte, foarte multa rabdare! E un deliciu sa te urmaresc zilnic si cel mai probabil, daca as fi fost barbat, te-as fi cerut de sotie! Iti doresc o zi frumoasa, cel putin la fel cum ne-o faci tu noua!

  2. prea mult pateu de ficat si prea mult lapte.mie mi so imoiat blatu… si cred ca ii prea mult lapte si prea putina faina.. ii super buna

    1. Blatul de la rulada nu trebuie modificat deloc! Daca ti se pare prea mult pateu poti pune mai putin, dar la ingredientele de la rulada nu ai nevoie sa modifici pentru ca sunt f ok!

    1. Daca o rulati imediat cand o scoateti din prosopul umezit ar trebui sa nu se rupa. Se mai intampla, dar banuiesc ca nu s-a rupt in totalitate.

  3. E f buna rulada …. am sa o incerc si pe cea cu ciuperci … Am facut-o de Pasti si ne-a placut mult ..Multumim pentru retete

  4. Am facut rulada cu ciuperci,f laudata a fost! Mi s-a rupt si mie putin blatul cand am inceput sa o rulez, dar cred ca am lasat-o putiin de tot mai mult in cuptor. In rest, f fain a crescut blatul,a iesit f pufos. Multumesc pentru reteta, o sa incerc si varianta cu pateu chiar maine,pt primul mic dejun al anului 2017. An nou cu multe realizari!

  5. Bună. Poți te rog să-mi spui dimensiunea tăvii? Cuptoarele diferă. Eu unde stau aici e un cuptor antic și intră tavă maxim mărimea 38/35. Mulțumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *