Cartofi umpluti cu carne
Cartofi umpluti cu carne. Reteta cartofi umpluti cu carne. Cartofi copti umpluti. Cartofi umpluti la cuptor.

Cartofi umpluti cu carne, reteta delicioasa perfecta pentru pranz sau cina
Azi am adus o varianta gustoasa si reconfortanta pentru masa ta, o reteta de cartofi umpluti cu carne – un preparat care imbina aromele bogate ale carnii tocate si mirodeniilor cu textura cremoasa a cartofilor copti, transformandu-se intr-o optiune ideala pentru o cina savuroasa sau o reuniune in familie. Aceasta reteta este versatila si poate fi inclusa cu succes intr-un meniu de weekend sau intr-o delectare spontana intr-o seara.
De ce merita sa alegi aceasta reteta
- Usor de adaptat: In functie de preferinte poti ajusta condimentele, poti incorpora legume sau poti inlocui tipul de carne.
- Prezentare atractiva: Cartofii umpluti sunt nu doar „mancare buna”, ci si un fel deosebit din punct de vedere vizual — perfect pentru o masa festiva sau un moment in care vrei sa impresionezi.
- Rezultat consistent: Textura moale a cartofilor coapte, combinata cu gustul savuros al umpluturii, creeaza o experienta culinara echilibrata si satisfacatoare.

Ideal pentru…
Fie ca organizezi o cina cu prietenii, ai vizita la masa de duminica sau pur si simplu vrei sa te rasfeti cu ceva special dupa o zi lunga, aceasta reteta este o alegere excelenta. Ochii vor fi atrasi de forma „umbreluta” a cartofilor umpluti, dar papilele gustative vor fi cele care vor adjudeca cu adevarat aprecierile.
Cum sa-i faci si mai apetisanti
Pune accent pe cateva detalii care pot face diferenta: coacerea cartofilor in coaja pentru o textura mai intensa, adaugarea unui strop de vin alb pentru finete in umplutura, condimentarea cu nucsoara sau cimbru care aduc profunzime gustului – toate aceste elemente transforma un preparat simplu intr-unul memorabil.

Conectare la stilul tau culinar
Daca esti fan al preparatelor „ca acasa”, cu gust autentic romanesc, sau daca iti place sa incerci reinterpretari moderne ale felurilor clasice – acest preparat se potriveste de minune. In plus, iti ofera libertatea sa explorezi: poti adauga un strat de branza rasa la final, poti servi alaturi de o salata de sezon sau de un sos aromat, astfel incat cartofii umpluti sa devina punctul central al mesei.
Mai jos, vei gasi sectiuni cu pasi detaliati de pregatire si prezentare, astfel incat sa obtii cartofi umpluti cu carne perfecti – suculenti, aromati si gata sa devina unul dintre preparatele favorite in bucataria ta.
INGREDIENTE:
6 cartofi (1kg)
550 g carne slaba porc tocata – muschiulet de porc
1 ceapa alba
2 catei usturoi
1 ceapa verde
1 praf nucsoara
1/4 lingurita cimbru
1 lingura vin alb
1 ceasca apa
sare
piper
1 praf boia de ardei iute
2-3 linguri ulei
100 g cascaval ras
Pentru sos:
2-3 rosii mari, coapte si decojite
2 linguri ulei masline
1/4 lingurita boia de ardei iute sau fulgi de ardei iute
1/4 lingurita usturoi granulat
1 praf de oregano
PREPARARE:
Cartofii ii coacem in coaja, inveliti in staniol, sau ii fierbem in coaja daca ne grabim.
Cat timp acestea se coc (sau se fierb), pregatim umplutura calind pentru inceput ceapa. Cand aceasta incepe sa se inmoaie adaugam usturoiul tocat marunt, calim cateva secunde, apoi adaugam carnea si ceapa verde, amestecand pana omogenizam compozitia.

Calim bine carnea, apoi adaugam vinul, apa si condimentele, lasand tigaia la foc mic si amestecand cat de des putem, pana se evapora lichidul.
Cartofii copti ii scobim si ii umplem cu carnea calita, apoi ii punem intr-o tava, sau un vas termorezistent mai mare.

Pe langa cartofi, in tava punem felii de rosii stropite cu ulei de masline, boia iute, usturoi granulat si putin oregano. Dam tava la cuptorul preancalzit la 200°C pentru 15-20 minute, pana se inmoaie rosiile iar carnea incepe sa se rumeneasca.

Scoatem tava din cuptor si presaram cascaval ras peste cartofi. Rosiile le pasam si potrivim de sare, piper si boia iute, in functie de gusturi.
Servim cartofii imediat, cu sos de rosii picant.

Pofta buna!





















Arata minunat! Nu am facut niciodata! Reteta notata!
Multumesc Irina!
Super apetisanti !Pupici
Multumesc Flory!
ce gustosi trebuie sa fie! Pup
Noua ne-au placut… Te pup
Super apetisanta!…salvat pentru cartofarii mei.xoxo
Astept sa imi spui daca le-au placut!
Ceapa, cartofi, dovlecei.. orice umplut imi place 😉 Pup
Anto, si mie…Te pup
Mmm…ce de bunãtãti!trebuie sã pregãtesc si eu:)
Multumesc Ramona.
se pare ca vrei sa ne rasfeti cu toate bunatatile ,draga diva in bucatarie.Deja imi ploua in gura…pup
Sanda, va rasfat si pe voi si pe cei dragi… Te pup
acuma..o..sa..probez..reteta..pare..delicioasa..
Sper sa iti placa si tie!
Sunt super deliciosi, eu i-am preparat deja de citeva ori.