Prajitura aperitiv cu branza si ardei
Prajitura aperitiv cu branza si ardei. Turnam aluatul intr-o tava de cuptor, in care am pus hartie de copt. Vom coace blatul timp de 35- 45 de minute in cuptorul preancalzit la 180°C.

INGREDIENTE:
Pentru blat:
Avem nevoie de 2 blaturi, asa ca inmultim fiecare ingredient cu 2:
200 g unt
350 g lapte
4 oua
200 g faina
1 praf de sare
Pentru umplutura:
250 crema de branza Philadelphia
200 g mozzarella rasa
200 g smantana
50 ml lapte
5 foi de gelatina
1 ardei verde mediu
1 ardei kapia mediu
1 ardei galben
1/2 legatura patrunjel
sare
piper
Pentru topping:
250 g crema de branza Philadelphia
150 g smantana
50 g telemea
1/2 ardei kapia copt
Pentru decor:
200 g barnza telemea rasa foarte fin
3 linguri smantana
PREPARARE:
Pentru inceput pregatim blaturile. Topim untul intr-o tigaie mai mare. Din acest moment nu mai lucram pe foc. Luam vasul de pe foc si incorporam pe rand faina, galbenusurile (unul cate unul), laptele caldut si la final albusurile batute spuma tare.
Turnam aluatul intr-o tava de cuptor, in care am pus hartie de copt. Vom coace blatul timp de 35- 45 de minute in cuptorul preancalzit la 180°C.
Cand blatul este copt, il scoatem rasturnadu-l peste un prosop umezit. Dezlipim usor hartia de copt si acoperim cu un alt prosop umed. Reptam operatiunea, pentru a avea in final 2 blaturi.
Cat timp se coace al doilea blat pregatim crema de umplut amestecand branza Philadelphia cu mozzarella rasa, smantana, patrunjelul tocat si ardeii spalati, curatati si tocati in cuburi mici. Asezonam cu sare si piper si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.
Punem foile de gelatina la inmuiat timp de 10 minute, apoi le incorporam in laptele fierbinte. Cand incepe sa se raceasca laptele cu gelatina, il incorporam in crema de branza cu ardei. Intindem crema peste primul blat apoi acoperim cu blatul al doilea.
Pentru a realiza toppingul amesteacm toate ingredientele intr-un robot de bucatarie. Intindem crema de branza peste al doilea blat. Mixam si branza cu smantana, punem crema intr-un posh si realizam un grilaj sau decoram cum ne pricem prajitura aperitiv.
Sa aveti pofta!
Wow!Cum iubesc aperitivele,sigur asta va intra la menu pentru urmatoarea petrecere!Foarte eleganta!
Si eu am facut tot pentru o petrecere…
Minunat aperitiv……….si ce frumos colorat.
Multumesc mult!
waw! asa da aperitiv!
Multumesc Alinutzika!
Ce bine arata ! 🙂
Multumesc Mirela.
Felicitari!!!!! Arata senzational de bine:)!! Pupici
Superb arata! Nici nu zici ca nu e o prajitura ! Felicitari!
Multumesc!
Multumesc Maria. Te pup
Tare buna trebuie sa fie.. Dai ceva pentru degustat?! 🙂
Pupici
Simona sigur ca iti dau… Te pup
Ge-ni-a-la!…atat pot sa spun…am salvat reteta!
Multumesc Viviana!
Ce frumos arata prajiturica ta!!!Un aperitiv grozav!Yummy!Pup!
Multumesc Licuta! Te pup
Exceptionala idee!Arata grozav.
Good job!
Multumesc Angelica!
Ce pofta am avut noi de crema de branza:)Frumoasa ideea!
Multumesc Teo!
Grozav arata,imi plac mult culorile!Pupici
Multumesc Flory!
Arata extrem de bine !!!! Felicitari !!!
Multumesc Adina.
Absolut minunata.O seara buna!
Multumesc Mihaela.
Sunt fan „deserturi -aperitive”, dar in mod sigur reteta a cucerit pe toti care au accesat-o.
Multumesc Mirela, nu doar arata bine, este super buna!
Ce bine arata cu ingrediente pe gustul meu cu siguranta am sa incerc….!
Multumesc Alice!
wow, ce bine arataaaaaaaa
voi pregati o surpriza familiei cu aceasta prajitura 🙂
te pup scumpa mea!
Ma bucur ca iti place… Te pup
nu inteleg cum ies 2 blaturi vad ca spuneti ca se coace si al doilea blat, se imparte aluatul in doua ? compozitia pentru blat eu o folosesc pentru a face o rulada cu pate
Am scris imediat sub ingrediente: „Avem nevoie de 2 blaturi, asa ca inmultim fiecare ingredient cu 2”. Adica facem de doua ori acest blat…
multumesc nu am fost atenta
Se intampla…
abia astept sa fac.multumim pt reteta
Este una din preferatele familiei…
Este tare frumos site-ul tau. Felicitari !!!
Multumesc!!
Multumesc, Andreea.
Buna,
Imi puteti spune cat rezista acest aperitiv la frigider? Pregatesc pentru prima oara o masa de Craciun cu multi invitati si as dori sa stiu cu cat timp inainte pot sa pregatesc aperitivul si sa isi pastreze gustul bun.Incerc sa ma organizez cu prepararea mancarurilor :). Invitatii vin in vizita inca din Ajun si nu o sa am foarte mult timp la dispozitie. Asta este motivul pentru care mi-as dori sa am si retete care sa poata fi pregatite cu o zi inainte.
Va multumesc si va felicit pentru blogul minunat!
daca este pregatita cu o zi inainte sa fie servita este bine. Timp de 2 zile isi va pastra gustul si aspectul perfect, apoi incepe blatul sa traga prea mult din crema de branza, dar se poate manca.
Super! 😉
Tks!
Ce dimensiuni are tava?