Cartofi umpluti cu carne

13 iunie 2012Diva in Bucatarie

Cartofi umpluti cu carne. Cartofii ii coacem in coaja, inveliti in staniol, sau ii fierbem in coaja daca ne grabim.

INGREDIENTE:

6 cartofi (1kg)
550 g carne slaba porc tocata – muschiulet de porc
1 ceapa alba
2 catei usturoi
1 ceapa verde
1 praf nucsoara
1/4 lingurita cimbru
1 lingura vin alb
1 ceasca apa
sare
piper
1 praf boia de ardei iute
2-3 linguri ulei
100 g cascaval ras

Pentru sos:
2-3 rosii mari, coapte si decojite
2 linguri ulei masline
1/4 lingurita boia de ardei iute sau fulgi de ardei iute
1/4 lingurita usturoi granulat
1 praf de oregano

PREPARARE:

Cartofii ii coacem in coaja, inveliti in staniol, sau ii fierbem in coaja daca ne grabim.
Cat timp acestea se coc (sau se fierb), pregatim umplutura calind pentru inceput ceapa. Cand aceasta incepe sa se inmoaie adaugam usturoiul tocat marunt, calim cateva secunde, apoi adaugam carnea si ceapa verde, amestecand pana omogenizam compozitia.

Calim bine carnea, apoi adaugam vinul, apa si condimentele, lasand tigaia la foc mic si amestecand cat de des putem, pana se evapora lichidul.
Cartofii copti ii scobim si ii umplem cu carnea calita, apoi ii punem intr-o tava, sau un vas termorezistent mai mare.

Pe langa cartofi, in tava punem felii de rosii stropite cu ulei de masline, boia iute, usturoi granulat si putin oregano. Dam tava la cuptorul preancalzit la 200°C pentru 15-20 minute, pana se inmoaie rosiile iar carnea incepe sa se rumeneasca.

Scoatem tava din cuptor si presaram cascaval ras peste cartofi. Rosiile le pasam si potrivim de sare, piper si boia iute, in functie de gusturi.
Servim cartofii imediat, cu sos de rosii picant.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *