Tarta cu ceapa si ton
Tarta cu ceapa si ton. Cu blat subtire, un gust putin dulceag de la ceapa, aceasta tarta este perfecta pentru o cina…

Cu blat subtire, un gust putin dulceag de la ceapa, aceasta tarta este perfecta pentru o cina…
INGREDIENTE:
Pentru blat:
200 g faina
10 g drojdie proaspata
2 linguri lapte
1/2 lingurita zahar
1 lingurita sare
50 g unt topit
Pentru umplutura:
1 ceapa alba mare
1 ceapa rosie mare
1 fir de praz mic (doar partea alba)
1 conserva cu bucati de ton in suc propriu
200 g mozzarella
PREPARARE:
Preparam blatul punand pentru inceput drojdia cu zaharul si laptele cald intr-o ceasca. Cand acestea au dospit, le turnam peste faina amestecata cu sare. Framantam putin, adaugam untul topit si framantam aluatul pana devine neted. Il punem intr-un vas si il lasam la loc caldut sa creasca, pana isi dubleaza volumul.
Intindem aluatul pe o planseta presarata cu faina. Incercam sa obtinem un dreptunghi subtirel cu grosime de 2 mm si dimensiuni cat pentru tava de 22*32 cm.
Peste blat presaram 100 g mozzarella rasa, apoi punem altenativ felii de ceapa rosie, alba si de praz.
Peste ceapa punem bucati de ton. Saram, piperam, dupa gust apoi dam tava in cuptorul preancalzit la 200°C pana se inmoaie ceapa si se rumeneste tonul.
Scoatem tava din cuptor, presaram restul de mozzarella rasa si mai dam la cuptor pentru 3 minute.
Simplu si bun!
Pofta buna!
Ma gasesti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook este aici.
Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.
You drive me crazyyyy! 😀
Imi place la nebunie, seamana cu pizza cu tot care-mi place mie 😉
Te pup!
Angi mie chiar mi-a placut aceast tarta!
Daca e cu ton, sigur vreau o feliuta:)Buna tare!Pup!
Licuta cu mare drag! Te pup
un fel de pizza….sigur e buna! Pup
Sigur… Te pup
O bunatate! Exact asa fac si eu pizza cu ton…
Pup
Multumesc Simona! Pizza mea cu ton mai are suc de rosii…
Imi place tare mult 🙂
Multumesc Mirela!
Ador tonul, tarta ta ma cucerit:)
Multumesc Ramona!
Ce culori superbe are !!! As papa cateva feliute bune, ador tonul si ceapa !!! 😉
Multumesc Adina!