Friptura de miel la cuptor

12 aprilie 2012Diva in Bucatarie

Friptura de miel la cuptor. Friptura de miel la cuptor – reteta de friptura din pulpa de miel la cuptor – cea mai simpla si mai buna friptura de miel pentru Pasti.

Friptura de miel la cuptorreteta de friptura din pulpa de miel la cuptor – cea mai simpla si mai buna friptura de miel pentru Pasti.

Pulpa de miel gatita incet este gustoasa, caci carnea este moale si frageda, aromata, iar carnea cade de pe os.

Toti cei care au incercat friptura mea au spus ca este extrem de gustoasa. Gustul si miosul de carne de oaie se simt mult prea putin, pentru ca pulpa de miel a stat la marinat in bait timp de 48 ore. Acest lucru a ajutat si la fragezirea carnii.

Secretul acestei fripturi delicioase sta in marinare si in timpul mare de coacere, la o temperatura mica. Nu va pot descrie in cuvinte cat de buna este friptura de miel la cuptor gatita astfel.

In plus, am avut grija sa scot carnea marinata din frigider cu 3 ore inainte. Carnea nu se gateste direct din frigider!

Pulpa posterioara (cea din spate) este cea mai buna pentru friptura. Aromele sunt foarte importante pentru friptura de miel la cuptor. Eu am folosit usturoi, cimbru uscat si menta. Puteti sa folositi si alte tipuri de ierburi (rozmarin sau oregano) dar nu trebuie sa exagerati cu acestea.

Am impanat pulpa de miel cu usturoi, dar fara sa fac crestaturi adanci. Am intepat foarte usor, sub unghi de 15-20°, cu o lama subtire, pana la o adancime de maxim 5 mm si am introdus aschii de usturoi. Daca veti taia pulpa prea adanc ies sucurile din carne si aceasta se usuca si devine fada.

Usturoiul si marinarea va ajuta sa atenuati mirosul carnii de miel. Eu recurg la acest lucru pentru ca sotul meu nu este fan al acestui tip de carne si il mananca cu pofta doar daca il pregatesc in acest mod.

Daca vreti sa va inspirati si sa pregatiti si alte fripturi speciale pentru Pasti, ca invit sa pasati pe titlurile retetelor de mai jos si veti fi redirectionati catre acestea:

Acum va las lista de ingrediente si modul de preparare pentru friptura de mile la cuptor, cea mai simpla si mai buna friptura de miel. 

Ingrediente friptura de miel la cuptor:

1 pulpa de miel – cea din spate
200 ml vin alb
120 ml ulei masline/ floarea soarelui
50 ml apa
8 catei usturoi mari
cateva frunze de menta
1/2 lingurita cimbru uscat
sare
piper

Mod de preparare friptura de miel la cuptor:

Am spalat pulpa de miel foarte bine, apoi am pus-o la marinat.

Puteti citi daca apasati aicicum marinez carnea de miel, iepure sau caprioara.

Daca este nevoie puteti mari cantitatea de lichid, dar aveti grija sa suplimentati si cantitatea de legume.

Am lasat-o la marinat timp de 2 zile, in frigider. Cu 3-4 ore inainte sa o pun la cuptor am scos-o de la rece, din marinata si am lasat-o sa ajunga la temperatura camerei.
Am uns pulpa de miel cu ulei, apoi am condimentat-o cu sare, piper si cimbru.

Am taiat un catel mic de usturoi in 6 aschii. Am facut incizii foarte mici in pulpa de miel, astfel incat acestea sa nu fie mai adanci de 5 mm si foarte subtiri in acelasi timp. Am introdus usturoiul in acele aschii.

Am pus pulpa de miel in tava sau intr-un vas termorezistent mare, am turnat vinul, apa si restul de ulei.

Am pus frunzele de menta peste pulpa, am adaugat restul cateilor de usturoi intregi in tava (puteti sa ii taiati in jumatate pe lungime), apoi am acoperit tava  cu o folie de staniol si am pus carnea la cuptorul preancalzit la 180°C pentru 120 minute. Dupa acest interval de timp am crescut temperatura la 200°C, am mai copt-o inca 15 minute acoperita, apoi am scos folia si am lasat-o pana s-a rumenit uniform pe ambele parti.

friptura-de-miel-in-tava-la-cuptor

Carnea a fost frageda si foarte buna.

Pofta buna va doresc si sa aveti sarbatori luminate!

Ma gasiti si pe  INSTAGRAM.

Pagina mea de  Facebook  este  aici.

Va invit sa vedeti cat de usor se face un drob de pui cu ciuperci in aluat de foietaj.  Sper ca o sa va abonati la canalul de youtube si veti apasa clopotelul ca sa fiti notificati cand postez o noua reteta.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. o sa ma inspir de aici insa pentru friptura de ied pentru Paste… miam… si trebuie sa ” cotrobai ” pe aici dupa o reteta de drob …

  2. Mama ce bine arata! Trabuie incercata! Multumiri ptr sfaturi..simple dar un deliciu..
    Salutari din Phoenix, Az
    si Sarbatori Fericite!

  3. Cristina, acum 15 minute am pus si mielul la cuptor. Iti spun mai tarziu cum mi-a iesit. Deja miroase bine de tot in casa.

  4. arata super . Ce legume as putea sa folosesc cu asemenea friptura si cum sa le pregatesc ? Multumesc anticipat si Sarbatori Fericite .

    1. Merge cu cartofi picanti cu mustar si miere la cuptor, cu risotto milanez, sote de mazare, fasole verde (vezi reteta de fasole verde cu susan).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *