COASTE DE MIEL UMPLUTE

April 20, 2011 | CATEGORIA

Un aperitiv menit sa confere rafinament meniului sarbatorii Pascale il constituie coastele umplute de miel. Ii multumesc mult Mirelei pentru aceasta reteta.

INGREDIENTE :

coaste miel (de la un miel intre 9 si 11kg)
500 g organe de miel (ficat, rinichi, plaman,inima)
500 g carne tocata (vitel, porc sau amestec)
1 legatura ceapa verde
1 ardei rosu
patrunjel si marar
boia de ardei dulce, piper si sare (dupa gust)
3 oua
2 felii paine

PREPARARE:

Pentru a zabovi cat mai putin la cuptor, organele de miel se fierb, se dau prin masina de tocat, iar carnea tocata se inabusa cu ceapa verde si ardeiul, in ulei, la foc mic.
Amestecam organele cu carnea astfel obtinuta, adaugam mararul si patrunjelul tocate fin, ouale si piinea muiata si stoarsa. Condimenteaza dupa gust cu boia de ardei, sare si piper.

De pe coastele de miel desprindem carnea, dintr-o parte catre sira spinarii, facandu-se un buzunar, care se umple cu amestecul de mai sus. Prindem buzunarul cu scobitori, sa nu se desfaca in timpul fierberii si se aseaza intr-un vas termorezistent, apoi adaugam apa. Dam la cuptor, la foc mare pana incepe sa fiarba, apoi la foc mic, se lasa cam 15 minute pe o parte si apoi inca 15 minute pe cealalta parte, sa se poata rumeni, intorcand cu grija.

Dupa fierbere, le scoatem pe un platou, iar dupa racire taiem felii, in lungul coastelor, obtinandu-se un aspect de cotlet.
Daca-l incercati odata il veti pregati mereu.

Pofta buna!

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *