RETETE RECENTE

PASCA FARA ALUAT

martie 30, 2012 | CATEGORIA

Pasca fara aluat. Reteta pasca fara aluat. Pasca fara blat. Cea mai simpla reteta de pasca fara aluat. Cum se face pasca fara aluat?

Pasca fara aluat cu branza dulce, un desert perfect pentru Sarbatorile Pascale. Pasca cu branza si stafide fara aluat usor de facut. Reteta de Pasti. 

pasca fara aluat

Reteta de pasca fara aluat este una din cele mai simple si mai delicioase retete de pasca cu branza de vaci si stafide, ce vine in ajutorul celor care nu au rabdare sau le este teama sa pregateasca aluat de cozonac.

Este perfecta si pentru cei care nu iubesc aluatul de cozonac.

Reteta de pasca fara aluat este desertul de care va veti indragosti pentru ca reusita acesteia este sigura.

Aprecierile pe care le-am primit de-a lungul vremii pentru aceasta reteta confirma ca merita recomandarea mea.

 

pasca fara aluat

Probabil o sa va mire ca am folosit budinca de vanilie, dar trebuie sa va marturisesc ca am ajuns sa o folosesc absolut intamplator si mi-a placut mult mai mult gustul final cu aceasta.

Nu aveam in casa in acel moment amidon, iar cu faina imi era teama ca o ingros prea tare.

Daca vreti o puteti inlocui cu amidon sau faina (asa era in reteta initiala) si puneti in compozitie semintele dintr-o pastaie de vanilie si esenta de vanilie.

Se intampla ca din improvizatii sa iasa cele mai bune retete si va asigur ca aceasat reteta de pasca fara aluat este una din cele mai reusite experiente.

Mai multe retete de pasca si cozonaci pentru Sarbatorile Pascale gasiti daca apasati aici.

O alta reteta de pasca fara aluat de cozonac gasiti daca apasati aici.

Aceasta reteta poate fi considerata cheesecake, asa ca o veti putea face oricand vi se va face pofta.

Acum va las lista de ingrediente si modul de preparare pentru pasca fara aluat:

 

Ingrediente pasca fara aluat:

(forma cu diametrul de 24cm)

1 kg branza de vaci
5 oua – separam galbenusurile de albusuri
300 g zahar
2 plicuri budinca de vanilie
1 plic praf de copt
coaja rasa de la 1 portocala
100 ml smantana pentru frisca 30%
1 lingurita pasta de vanilie/esenta de vanilie
1 plic zahar vanilat Bourbon (cu seminte din pastaia de vanilie)
100 g stafide
3 linguri lapte
1 lingurita rom
50 g unt topit

Mod de preparare pasca fara aluat:

Pentru inceput las reteta de pasca fara aluat in format video:

Pentru a realiza pasca fara aluat mi-am pregatit ingredientele la indemana. Am pus stafidele la inmuiat in 3 linguri de lapte si rom.
Am amestecat branza de vaci (pusa la scurs intr-o sita, cu 2 ore inainte sa pregatesc pasca) cu galbenusurile, zaharul, zaharul vanilat, extractul de vanilie si untul topit.

Am adaugat coaja rasa de portocale, praful de budinca de vanilie, praful de copt si smantana pentru frisca 30%.

Am scurs stafidele, apoi le-am pus in compozitia de branza si amestecat pana s-a omogenizat compozitia.

Am mixat albusurile spuma tare, ca pentru bezele cu un praf de sare, apoi le-am incorporat in compozitia de branza, amestecand usor.

Am turnat aluatul intr-un vas cu pereti detasabili, pe care l-am tapetat cu ulei si faina. Puteti sa puneti hartie de copt, dar trebuie sa tapetati si peretii formei.

Am imbracat forma pe margini cu staniol, si am pus-o intr-o tava mai mare cu apa fierbinte.
Am copt pasca fara aluat in cuptorul preancalzit la 160°C timp de aproximativ  60-70 minute (in functie de cuptor timpul de coacere poate fi mult mai mare).

Eu am acoperit-o dupa 45 minute, pentru a nu se arde la suprafata. Trebuie sa ramana foarte putin moale in centru dar ferma pe margini.

Aceasta este poza de la inceputurile blogului.

Nu-mi ramane decat sa va doresc spor la gatit!

 

Te invit sa ma urmaresti si pe INSTAGRAM.

Pagina mea de Facebook o gasesti daca apesi aici.

Pentru mai multe retete in format video te poti abona la canalul de YouTube.

 

 

Comentarii

  • Foarte bine arata, cred ca o voi incerca de Paste, pup!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Dana, este foarte buna!

  • imi place, e fara aluat! clar o voi incerca si eu:)

    • diva in bucatarie

      Andreea este tare buna!

  • Imi place foarte mult, sigur fac de Paste. O zi buna !

    • diva in bucatarie

      Carmen, sper sa fie si pe gustul tau caci musafirilor mei le-a placut.

  • Ce bine arata !!! Grozava reteta !!!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Adina!

  • Ce bine arata,cred c-am s-o testez,fii-mea si-asa mananca doar umplutura! :)Pupici!

    • diva in bucatarie

      Flory, fiul meu le mananca cu placere pe toate!

  • interesanta aceasta chestiune…love this! musia trebuie sa o incerc

    • diva in bucatarie

      Alice, musai sa o incerci!

  • DiaMar bucataria galbena

    ASta-i pasca ce ne place noua,cu muuulta branza si fara aluat sau cu un aluat subtire.DELICIOASA.

    • diva in bucatarie

      Multumesc Mihaela!

  • Arata foarte bine, sigur o incerc !!!
    Pupici!!!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Simona! Te pup

  • Sunt convinsa ca aceasta pasca va sta pe masa de Pasti! Am furat reteta, ca prea arata bine… Pupici

    • diva in bucatarie

      Simona, o sa iti placa… Te pup

  • Super faina ti-a iesit ! Chiar ieri am facut si eu ca aveam niste branza si o tot mutam de colo colo prin frigider !

    • diva in bucatarie

      Multumesc mult, Violeta!

  • Arata fenomenal.Iti apreciez consecventa si modul diversificat de a gati.Felicitari!

    • diva in bucatarie

      Multumesc pentru aprecieri.

  • Super este fara aluat!Asa imi place, sa aiba numai branza:)Notat!Pup!

    • diva in bucatarie

      Licuta, multumesc! Te pup

  • Cristina arata apetisant! Yammyyyy! Te pup.

    • diva in bucatarie

      Multumesc Irina. Te pup

  • LALA

    CU SIGURANTZA O VOI FACE DE PASTE……….INGHIT IN SEC.DEJA AM PACATUIT……

    • diva in bucatarie

      Lala astept sa imi spui cat de mult ti-a placut!

  • Miki

    Abia am scos-o din cuptor.Maine lucrez si am sa duc si la servici.Daca nu uit am sa va spun ce impresie a facut la colegii mei italieni.Ceva asemanator este cheesecake-ul(copt sau crud) care il fac si ei.La mancare nu cred,ca-i bate nici o tara in lume…

    • diva in bucatarie

      Miki, si mi eimi place mancarea italiana, chiar foarte mult!

    • cris

      numai bucataria libaneza!si ei gatesc ca la mama acasa ,cat mai natural, fara prea multe prajeli!nu cred ca sunt specializati in cheesecake dar sunt buni prod de patiserie!

      • diva in bucatarie

        imi place mancarea libaneza, din pacate nu le-am gustat prea mult dulciurile

  • Miki

    Iata-ma din nou.Pasca a iesit f.buna,poate un pic cam dulce,pt gustul meu.Asta din cauza ca aici nu se gaseste branza de vaci,din Romania.Am folosit ricotta care este o branza dulce,seamana cu urda dar,f.cremoasa.Data viitoare am sa pun putin suc de lamaie.Eu am dublat portia si am facut 3 pasti mici si una normale cu diametrul de 24 cm.Oricum a fost un succes.Mutumesc pt aceasta reteta.

    • diva in bucatarie

      Ma bucur foarte tare ca ti-a placut! Poti folosi mai putin zahar, cred ca 200g vor fi suficiente.

  • meciucilove

    sunt curioasa de ce ai pus stafidele la inmuiat in lapte?in rest e super faina am so fac zilele astea mai ales ca vine pastele.

    • diva in bucatarie

      devin mai moi, nu mai sunt uscate…

  • michelee

    stiu reteta asta de vreo 10 ani va garantez e super buna e de la noi din Moldova de la o manastire si o fac la Paste tot timpul

    • diva in bucatarie

      Multumesc Michelee.

  • Anamaria

    Imi place foarte mult cum a iesit avand in vedere ca nu ne place aluatul gros. Dar de ce se pun prafurile de budinca de vanilie? Eu as vrea sa fie mai naturala. Se poate renunta la ele? Influenteaza cu ceva? Tine loc de gris? Si ca sa fie in ton cu sarbatoarea pascala pot face 2 fasii subtiri de aluat sa pun deasupra in forma de cruce? Multumesc

    • diva in bucatarie

      Poti inlocui parful de budinca de vanilie cu faina si esenta de vanilie sau 2 plicuri de zahar vanilat. Desigur, poti pune si gris. Poti incerca reteta de pasca cu smantana si stafide, prima din prezentarea articolului: „Pasca si cozonaci pentru Paste”. Este exact ce iti doresti tu.

  • anda

    Ce diametru are tava detasabila?

  • anda

    Multumesc f.mult!
    Paste Fericit, alaturi de cei dragi!

    • diva in bucatarie

      Paste fericit draga Anda! Sa ai sarbatori frumoase!

  • Gabriela

    Eu abia am scos-o din cuptor ! E pe masa la racit si sper sa nu dea iama in ea ai mei ( nu inca)! Arata grozav si e extraordinar de gustoasa ! Multumesc pentru reteta!

    • diva in bucatarie

      Gabriela, iti multumesc ca ai ales reteta aceasta! Sarbatori fericite!

  • elena

    praful de copt, cand se pune????????????

    • diva in bucatarie

      Poti sa il pui in acelasi timp cu praful de budinca.

  • cris

    cate grame areun plic de budinca? are importanta daca este budinca praf instant sau budinca praf care se fierbe? sau nu are importanta?

    • diva in bucatarie

      40 g, praf de budinca care se fierbe, dar nu o fierbi

  • cris

    copozitia se poate coace in tava de chec? si daca da, se prelungeste timpul de coacere pentru ca in miloc sa nu ramana cruda? Multumesc!

    • diva in bucatarie

      compozitia am copt-o intr-o forma rotunda, speciala pentru torturi, cheesecake, cu pereti detasabili. Prelungesti, daca este cazul, timpul de coacere, sa nu ramana cruda.

  • Maria

    Bună seara, îţi urmăresc cu interes reţetele şi am făcut câteva dintre ele, foarte reuşite.
    Pasca asta mă intrigă. Am păţit ceva asemănător cu o tartă la care am pus prea multă brânză, iar brânza a fost prea moale. În 80 de minute s-a făcut prea puţin în mijloc, în schimb se arde la margini. Să fie temperatura, să fie brânza prea moale… Cred că reţeta necesită nişte clarificări. Am acoperit-o după 40 de minute cu o folie de aluminiu, dar tot se rumeneşte prea mult pe margini şi rămâne nefăcută la mijloc. Mulţumesc mult pentru orice lămuriri.

    • diva in bucatarie

      In aceasta reteta exista praf de budinca care o va ajuta sa se stranga. Si pentru mai multa siguranta poti pune 5 galbenusuri si 4 albusuri.
      Eu nu am dat niciodata gres cu reteta aceasta, Vezi ca temperatura de coacere sa fie potrivita. Daca folosesti branza de vaci poti sa o pui la scurs cu o ora inainte…

      • Maria

        Mulţumesc, într-adevăr problema a fost că n-am scurs brânza suficient, m-am grăbit. Oricum a ieşit excelentă la gust, iar după ce am scos-o din cuptor s-a mai întărit un pic. Ca inovaţie 😀 am pus şi stafide, şi caise confiate tăiate în bucăţele mici.

  • andreea

    Este superba, cum sunt in Franta si nu am timp de cozonac, o sa o fac fara aluatul bunicii :)Sa aveti sarbatori frumoase! multumesc , o sa iti spun cum a iesit!!

    • diva in bucatarie

      Sarbatori frumoase si tie!

  • Corina

    Duminica imi vin socrii in vizita asa ca am probat-o. Super super buna!

  • Ema

    Buna ziua… as dori sa fac aceasta pasca de Paste. As putea pune in loc de frisca, smantana? Ms.

  • cristina

    Compozitia mea inainte de a incorpora albusurile a iesit precum o crema tare, un aluat mai moale. Din poze vad ca al tau este lichid…sa mai pun putin lapte sau smantana? Il las asa?

  • cristina

    Te rog, astept raspunsul tau!!!

  • Nicoleta

    O am in cuptor!!astept sa vad ce m.ia iesit!!

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *