Mancare de urzici cu usturoi si smantana

31 martie 2012Diva in Bucatarie

Mancare de urzici cu usturoi si smantana. A venit primavara, au aparut verdeturile proaspete, asa ca incepem sa mancam mai sanatos.

A venit primavara, au aparut verdeturile proaspete, asa ca incepem sa mancam mai sanatos.

INGREDIENTE:

8 gramajoare de urzici
150-200 ml lapte
100 g smantana pentru gatit
2 linguri ulei masline
4-6 catei usturoi pisati sau taiati cuburi foarte mici
1 ceapa mica-medie tocata marunt
sare
piper

PREPARARE:

Daca tinem post inlocuim laptele si smantana cu lapte bio din orez.
Spalam urzicile bine, in mai multe ape, apoi le oparim in apa clocotita cu sare timp de 5-6 minute.

Dupa acest interval, le scurgem si le tocam foarte marunt. Calim ceapa tocata marunt pana se inmoaie, apoi punem usturoiul si calim in jur de 30 secunde.

Adaugam urzicile, smantana si laptelesare si piper dupa gust si fierbem pana scade lichidul, amestecand destul de des.

Daca vrem un gust mai pronuntat de usturoi putem pune la sfarsit 2 catei de usturoi pisati, amestecam pana se omogenizeaza si servim cu un ou ochi sau ca atare, cu mamaliga.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. multumesc pentru sprijin sint ani de cind nu am facut mincarica de urzici uitasem cum se prepara datorita voua chiar acum ma duc sa prepar multumesc

  2. Pun in ceapa calita cu usturoiul si adăugat laptele,atunci cînd începe sa fiarbă,urzicile tocate fin.Aşa crude.De ce sa arunc ceea ce-i mai bun,aruncînd prima apă.Sepatat frwc smîntîna cu 1-2 linguri de făină,le înmulțesc cu laptele in clocot amestecînd si le torn in compoziție,amestecînd pîna se îngroaşă…pun uleiul de măsline,sare si daca vreu,inca usturoi.De ce sa arunc atîta fier,cel dela prima fază?Urzicile se înmoaie oricum.Scuze!

  3. Ai dreptate Adri asa fac si eu si sunt delicioase, daca sunt bine spalate subnici o forma nu trebuesc oparite si apoi arincata apa, cel mult poti sa o bei ca pe ceai…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *