Mancare de conopida cu pui

9 ianuarie 2012Diva in Bucatarie

Mancare de conopida cu pui. Mancare de conopida cu pui. reteta mancare de conopia cu pui. reteta de mancare de conopida cu pui. conopida cu pui reteta diva

mancarica de conopida cu pui

Mancare de conopida cu pui

Reteta de mancare de conopida cu pui este un preparat simplu, gustos si usor de pregatit.

Mancarea aceasta este perfecta in sezonul rece si imi place foarte mult sa o gatesc de toamna pana la inceputul primaverii.

Aceasta mancare de conopida cu pui are gustul si culoarea toamnei.

Retete asemanatoare:

  1. pui cu rosii la tigaie
  2. mancare de bame cu pui

Din fericire toata familia adora conopida, asa ca veti gasi si multe retete cu conopida: de la retete de gratin, la supe crema, pasta de conopida, conopida pane, conopida impanata sau retete pregatite special pentru peroada postului.

Le gasiti pe toate intr-o singura postare: RETETE CU CONOPIDA.

Reteta de mancare de conopida cu pui este satioasa, perfecta pentru pranz sau cina.

Sosul nu este ingrosat cu faina, caci il prefer simplu si bun.

Carnea estre frageda, iar conopida este gatita corect, fara sa fie prea moale, flescaita.

Conopida se fierbe intre 5 si 10 minute, in functie de marimea buchetelelor.

Faceti proba cu o furculita introdusa in codita.

Daca intra si iese usor inseamna ca este fiarta.

Mancarea de conopida cu pui este exact cum ar trebui o mancare delicioasa, cu legume si carne de pui, pentru a va bucura de un pranz bun si savuros.

Veti observa ca am pus in sos 2-3 frunze de busuioc. Daca nu aveti in casa puteti pune frunze de dafin. Reteta mamei mele era cu dafin.

Acum va las sa vedeti de ce anume aveti nevoie si modul de preparare pentru reteta de mancare de conopida cu pui si va invit sa o pregatiti si voi.

Ingrediente:

4 bucati pui
1.5 kg conopida
1 ceapa mare
400 g pulpa de rosii
50 ml vin alb
1 morcov
1/2 telina mica
sare
piper
2-3 frunze busuioc
patrunjel verde
3 linguri ulei masline

Mod de preparare mancare de conopida cu pui:

Calim puiul in uleiul bine incins. Il scoatem din tigaie, apoi calim in acelasi ulei ceapa tocata marunt, morcovul si telina rase cat mai fin, apoi le inabusim cu putina apa si vin. Adaugam 600 ml apa, sare si piper, rosiile, busuiocul, punem carnea peste legume si fierbem totul cam 20 de minute.

Separat, punem la fiert conopida rupta in buchetele mai mari in apa cu sare, timp de 3 minute. O scoatem din apa si o lasam la scurs.
Cand s-au fiert legumele si carnea, scoatem carnea din oala, iar legumele si lichidul le pasam.

Punem iar in oala carnea, impreuna cu conopida, turnam sosul pasat peste acestea si mai fierbem 15 minute. Pentru un sos mai gros putem adauga 1 lingurita de faina, eu l-am preferat mai subtire.

Servim mancarica de conopida calda, cu patrunjel verde tocat.

Pofta buna!

Ma gasesti si pe  INSTAGRAM.

Pagina mea de  Facebook  este  aici.

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *