Focaccia cu rozmarin si cimbru
Focaccia cu rozmarin si cimbru. O scoatem din cuptor cand este coapta, o lasam sa raceasca si apoi o taiem patratele.

INGREDIENTE:
500 g faina
1 pachet drojdie instant
1 lingurita de sare
210 ml apa calda
3 linguri de ulei de masline
Pentru topping:
1 lingura sare de mare
3 linguri de ulei de măsline
PREPARARE:
Intr-un castron mare, amestecam faina cu sare si drojdie.
Adaugam apa calda si incepem sa framantam aluatul. Adaugam uleiul de masline, verdeturile tocate si framantam aluatul pana se omogenizeaza. Il acoperim cu un prosop si il lasam sa creasca la loc caldut timp de 1 ora sau pana isi dubleaza volumul.
Dupa ce a crescut aluatul, il punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Il intindem usor cu mana, iar cu varfurile degetelor facem adancituri in aluat. Il ungem cu ulei de masline, apoi presaram sarea de mare. Putem presara suplimentar niste rozmatin tocat sau frunzulite intregi. Mai lasam aluatul in tava inca 20 de minute, sa se odihneasca, apoi il coacem la 220°C pentru 20-30 de minute, pana incepe sa se rumeneasac putin.
O scoatem din cuptor cand este coapta, o lasam sa raceasca si apoi o taiem patratele.
Pofta buna!
Foarte buna si aromata!Pupici!
Multumesc Flory! Te pup
Daca-i cu verdeturi vreau si eu! Tare mult imi place focaccia!!
Multumesc Dana!
Dementiala da! Pregatesc focaccia mai ales cand n-avem paine in casa 😉
Ma bucur ca iti place si tie Anto!
Foarte buna painita asta sper sa reusesc s-o incerc si eu pentru ca de obicei o cumpar:)
Teo, e simplu de facut…
arata tare bine!
Multumesc Alinutzika!
Foarte aromata si foarte buna!!
Multumesc Adela!
Arata foarte bine!
Lavinia, iti multumesc!
Buna rau, mai ales insotita de cateva masline si un pahar de vin bun si sec….si cativa prieteni!
Nu am incercat cu vin sec langa, dar cu prieteni tot timpul…
Aromata si tare, tare buna!!!Pup!
Multumesc Licuta! Te pup si eu!
O bunatate! Uite ca pana acum n-am facut focaccia.. Cum de o-i fi uitat eu?! Pupici
Simona, poti incerca cand ai timp… Pup