Pui marocan
Pui marocan. Pui marocan. Reteta pui marocan. Cum se face reteta de pui marocan. Reteta pui gatit cu arome marocane.
Pui marocan. Reteta pui marocan. Cum se face reteta de pui marocan. Reteta pui gatit cu arome marocane.
Pui in stil marocan. Pui condimentat, aromat, reteta marocana. Retete pui. Retete arabesti. Reteta marocane.
Acest pui marocan, in care aromele se imbina perfect cu stafide si lamaia, o sa va cureasca prin savoarea preparatului final.
Puteti inlocui orezul cu cus-cus pentru garnitura. Daca va place bulgurul il puteti folosi si pe acesta.
Pentru a pregati pui marocan puteti un pui intreg, doar pulpe sau doar pieptul de pui.
Reteta de pui marocan iese parca mai buna cu pulpe de pui.
Farmecul si gustul deosebit al acestei retete il dau condimentele.
Bucataria arabeasca este cunoscuta si apreciata pentru aromele bucatelor.
Cand scortisoara intalneste ghimbirul si turmericul simti cumva ca te afli in fata unui preparat ce te va seduce.
Combinatia acestora cu stafidele si lamaia aduce savoare.
Nu aveti nevoie de tajine pentru a pregati reteta de pui marocan.
Trebuie sa aveti putina rabdare, sa rezistati tentatitiei de a tot gusta din vas in timp cese gateste, pentru ca la final sa aveti ce pune pe masa.
O alta reteta de pui cu fructe din bucataria marocana este puiul Marbella.
Aici stafidele sunt inlocuite de curmale.
Ele aduc acea dulceata pe care o regasim si in reteta puiului marocan.
Este acel dulce care balanseaza si echilibreaza gustul si aroma lamailor.
Nu va mai retin atentia si va las sa descoperiti de aceti nevoie si metoda de preparare pentru reteta de pui marocan.
Ingrediente pui marocan:
3 catei usturoi zdrobiti
1 ceapa mare
1 1/2 lingurita boia de ardei
1 lingurita de chimen
1 lingura ghimbir proaspat, tocat fasii subtiri
1/2 lingurita tumeric
1/2 lingurita sofran
1/4 lingurita scortisoara
4 linguri ulei de măsline
6 bucati pulpe pui
2-3 felii lamaie taiate bucatele
sare
piper
500 ml apa
3 linguri stafide
3 linguri masline verzi fara samburi
1/2 legatura patrunjel
cateva fire de croiandru proaspat
Mod de preparare pui marocan:
Pentru a pregati reteta de pui marocan am combinat toate condimentele intr-un castron mare.
In alt bol am usturoiul dat prin presa, ceapa taiata julienne, sare, piper si o lingura ulei de masline.
Am ales pulpe de pui pentru ca sunt mai savuroase. Pieptul de pui mi se pare mai fad.
Am tavalit bucatile de pui prin condimentele uscate si le-am lasat la marinat timp de o ora in frigider.
Am incins uleiul intr-o tigaie mai mare.
Am pus bucatile de pui la calit.
Le-am lasat cateva minute pe ambele parti, apoi am adaugat maslinele si bucatelele de lamaie, usturoiul si ceapa.
Am calit in jur de 5 minute. Am adaugat stafidele, maslinele, am turnat apa si am lasat pe foc in jur de 40 minute.
Vasul l-am acoperit cu un capac iar foful l-am setat la mediu spre mic.
Am verificat din cand in cand daca mai era nevoie de apa.
Sosul final trebuie sa fie scazut, dar suficient, astfel incat sa il pun peste garnitura.
Am luat vasul de pe foc, am adaugat patrunjelul si coriandrul verde, tocate marunt.
Daca nu sunteti fani coriandru nu il folositi.
Sevire pui marocan:
Se asezoneaza cu sare si piper si se amesteca.
Reteta de pui marcocan este pur si simplu delicioasa!
Nu ai cum sa nu iubesti gustul si aromele din farfurie!
Acest pui marocan poate fi insotit de o garnitura din cuşcuş, orez, sau bulgur.
Pofta buna!
Reteta adaptata dupa : simplyrecipes.com
Ma gasesti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook o gasesti daca apesi aici.
Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.
Ce bine arata.. O reteta pe gustul nostru! Pup
Multumesc Simona!
Ce de arome …mi-e o foameeee
vai cum arata!!!! pup.
Ce bine arata!!!!!!!!!!
Oho,ce nebunie de arome ai acolo!
Arata minunat Cristina,te pup!
Multumesc Dorina!
Multumesc Dana!
Simona, iti multumesc!
Multumesc Teo!
Multumesc Flory!
imi place combinatia !!!! …e delicioasa !!
Multumesc Adina!
Ce bine arata!!! Foarte aromat puiul, sunt tare curioasa de gust! Pupic!
Multumedsc Adela!
ce de arome……
Ah, ce bine aratã!!! pe gustul meu, felicitãri:)
Tare bine mai arata puiul asta!!!Yummy, tare, tare bun cred ca a fost!Pup!
Mmm cat de bine arata!!! Super
Multumesc Alinutzika!
Multumesc Ramona!
Multumesc Licuta!
Multumesc Bianca!
mmmmmm puiul asta al tau are o groaza de arome care-mi plac. Ffffff bun.
Multumesc Brandusa!
l-am mai incercat de cateva ori, dar este imposibil sa-i rezist asa ca maine mai „bag” o portie. Incredibil de bun. multumesc!
Multumesc!
Buna,am incercat aceasta reteta si vreau sa mentionez ca este dementiala,cu toate ca eu am inlocuit ghimbirul proaspat cu cel macinat! Imi place site-ul dvs pt ca mereu gasesc Retete usor de Preparat si gustoase! Pentru asta Va Multumesc!
Cu drag, Isabella!
Bună, am încercat această rețetă, dar am înlocuit puiul cu rată. Am folosit pulpe de rată. O bunătate! Mulțumesc!