Degete de vrajitoare

20 octombrie 2011Diva in Bucatarie

Degete de vrajitoare. Biscuiti degete de vrajitoare. Reteta biscuiti degete de vrajitoare. Biscuiti degete de mort. Biscuiti Halloween

degete de vrajitoare reteta diva in bucatarie

Degete de vrajitoare, biscuiti pentru Halloween

Magic & spooky

Degete de vrajitoare (sau „Degete de mort”) sunt niste biscuiti cu unt, care starnesc entuziasmul copiilor la petrecerile de Halloween. Am vazut ca unii le numesc „fursecuri degete de vrajitoare”.

Forma lor este special realizata pentru a sugera un produs grotesc, asa cum sunt majoritatea preparatelor facute special pentru aceasta sarbatoare. Eu stiu sigur ca voi face iar aceste degete hidoase.

Biscuitii „Degete de Vrajitoare” sunt fragezi, deliciosi, aromati si foarte gustosi.

Cineva a facut o gluma si mi-a spus „te sperie cat de buni sunt!”. Mi-a placut acest compliment.

Cred ca am reusit sa le dau si o forma frumoasa, imitand destul de bine forma degetelor. Unghiile sunt migdale decojite lipite de degete cu gem de prune.

Am ales acest gem pentru ca are culoarea mai apropiata de ceea ce as numi eu sange.

Daca vrei sa aduci un strop de magie — si o portie de rasete — in bucataria ta de Halloween, atunci reteta pentru biscuiti „degete de vrajitoare” este alegerea ideala.

Fie ca ii pregatesti pentru o petrecere tematica, pentru o gustare distractiva sau pur si simplu ca o surpriza dulce, acesti biscuiti vor ramane in memorie.

Bucurie cu zambete si praf de faina

Este momentul perfect sa aduni ingredientele, sa dai muzica mai tare, sa schimbi sortul de gatit cu unul cu motive „infricosator-distractive” si sa lasi copiii sa te ajute la modelare. Pentru ca, si aici e cheia, procesul de preparare conteaza la fel de mult ca rezultatul.

Pregatirea aluatului, modelarea „degetelor”, asezarea migdalelor in varf si asteptarea coacerii creeaza anticipatie si bucurie.

Te poti inspira sa pregatesti si alte retete cu aceasta temativa: biscuiti in forma de bufnita, arici, paianjeni, niste briose ce ar imita fantomele sau fantome din bezele.

Daca ai nevoie de idei de aperitive gasesti retete de: oua umplute paianjeni, chiftelute ca niste crabi, maturi de vrajitoarete din aluat de paine sau chifle paianjeni.

Toate retetele sunt puse intr-o singura postare cu RETETE PENTRU HALLOWEEN.

Las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pentru biscuiti DEGETE DE VRAJITOARE.

Ingrediente:
(Pentru 20 bucati)

100 g unt
100 g zahar pudra
1 ou
280 g faina
un praf sare
1 /2 lingurita esenta de vanilie
1/4 lingurita esenta de migdale
20 migdale intregi decojite
1 lingura gem (prune)

Cum se face reteta de biscuiti degete de vrajitoare:

Pregatirea aluatului pentru biscuiti

  1. Intr-un bol mare, combina untul moale cu zaharul pana obtii o crema pufoasa si omogena.
  2. Adauga ouale si esenta de vanilie, amestecand bine intre fiecare ingredient.
  3. Intr-un alt bol, cerne faina, praful de copt si un praf de sare.
  4. Incorporeaza treptat ingredientele uscate in crema de unt, framantand pana obtii un aluat moale, dar nelipicios.

Sfat: daca aluatul ti se pare prea moale, lasa-l o ora la frigider. Pentru a fi mai usor de modelat il modelezi in forma de snur.

Modelarea biscuitilor „degete de vrajitoare”

  1. Imparte aluatul in 20 de bucati de aceeasi greutate. Ia bucati mici de aluat si formeaza degete subtiri si lungi, aproximativ de grosimea unui deget.
  2. Formezi articulatiile degetelor, apoi trasezi cu un cutit sau o furculita crestaturile pielii.
  3. Asaza aluatul pe o tava tapetata cu hartie de copt, lasand putin spatiu intre fiecare „deget”.
  4. Foloseste migdale intregi pentru a crea „unghiile” de la varful fiecarui deget. Decojeste migdalele (le tii in apa fierbinte 2 minute si indepartezi usor coaja)
  5. Pune gem pe partea unde infigi migdalele si o impingi pentru a se lipi si a arata ca o unghie.

Sfat: implica copiii la decorare — este partea cea mai distractiva!

Coacerea biscuitilor

  1. Preincalzeste cuptorul la 180°C.
  2. Coace biscuitii timp de 12–15 minute sau pana cand marginile devin usor aurii.
  3. Lasa biscuitii sa se raceasca complet pe un gratar inainte de a-i transfera pe farfurie sau in cutii de depozitare.

Te invit sa ma urmaresti si pe canalul de YouTube. Nu uitatsa apesi pe clopotel ca sa afli cand postez o reteta noua.

 

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Sa mai spun ce am simtit cand le-am vazut, dupa ce tocmai citisem articolul despre filmul Canibal Holocaust? Atat de marcata eram de trailer, incat nu mi-am dat seama ca intrasem pe site de mancare normala… si deshtele sunt atat de realiste… Tre’ sa incerc si eu pentru copiii mei.

  2. cand am deschis pagina m-am speriat cu adevarat, apoi mi-am zis: „ahhhhhh, e Halloween”. chiar sunt hidoase! asta a fost un compliment!!!

  3. Ce tare!!! I-am vazut ieri pe Fb si de abia asteptam sa ii vad si aici.
    Ii poti inscrie in concurs la Decorix (dar am vazut ca deja ai spus ca nu ii inscrii)
    Pupici si spor la treaba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *