fbpx

RETETE RECENTE

ARDEI UMPLUTI CU BRANZA SI MARAR

October 1, 2011 | CATEGORIA

Ardei umpluti cu branza si marar sau crema de branza cu marar – reteta de aperitiv simplu, rapid si usor de facut cu ingrediente naturale- reteta de aperitiv rece pentru sarbatori, mese festive sau pur si simplu pentru o masa cu prietenii sau familia.

Acest aperitiv nu necesita gatire, totul se pregateste la rece, rapid si usor.

De preferat pentru reteta de ardei umpluti cu branza si marar sunt ardeii kapia mici, subtiri, dar exista si ardei dulci de marime medie spre mica. Puteti folosi si gogosari sau ardei grasi, dar cautati ardei mici, pentru ca atunci cand ii taiati urmand forma feliilor sa iasa portii individuale mici, mult mai elegante.

Daca reusiti sa cumparati ardei de mai multe culori platoul va arata mult mai frumos. Doar se stie ca prima oara “mananci” cu ochii.

Exista posibilitatea sa taiati ardeii umpluti cu branza si marar si in forma de rondele, insa eu nu sunt neaparat fan al acestei forme pentru ca am vazut de-a lungul vremii o multime de persoane care au scapat umplutura pe jos sau in farfurie si tot farmecul retetei a disparut.

Cred ca stiu aperitivul acesta de cand am constientizat ce mancare pun ai mei pe masa la diverse evenimente, dar era prezent chiar si meniurile de nunta in vremea comunistilor, alaturi de “dobos aperitiv cu sunca si cascaval” –  reteta este aici sau chiftelute mici.

Mai multe aperitiove cu branza gasiti daca apasati aici.

Colectia de retete de aperitove festive o gasiti daca apasati aici. 

Acum va las lista de ingrediente si modul de preparare pentru ardei umpluti cu branza si marar – o puteti adapta in functie de cati ardei vreti sa umpleti, dar si de marimea ardeilor.

INGREDIENTE:

8-12 ardei Kapia mici/medii colorati diferit (pot fi si ardei grasi sau gogosari)
300 g branza telemea rasa
200 g branza de vaci
100 g crema branza Philadelphia
50 g unt
1 legatura mare marar tocat
piper
Optional: sare, boia afumata, pudra de usturoi, chives, turmeric

PREPARARE:

Pentru inceput am pregatit crema de branza. Am mixat cele 3 tipuri de branza cu untul si mararul tocat marunt. Am asezonat cu piper, am amestecam, apoi am gustat pentru a potrivi crema cu sare, daca ar fi fost nevoie.

In functie de gusturi puteti adauga putina boia afumata, dar trebuie sa fie o aroma usoara, nu foarte pronuntata.

Tot optional puteti adauga un varf cutit pudra de usturoi, cateva fire de chives (un fel de ceapa verde), turmeric pentru a colora in galben.

Am umplut ardeii cu aceasta compozitie.

I-am pus in frigider timp de o ora, timp in care crema s-a mai intarit.

In functie de marimea ardeilor acestia pot fi taiati in sferturi, jumatati sau rondele.

Daca alegeti sa taiati rondele nu le taiati foarte subtiri.

Atat de simplu si atat de bun!

Puteti pune si un fir de marar pe fiecare bucata de ardei umplut cu branza si marar, ca decor.

Tare buni sunt acesti ardei umpluti cu branza si marar!

Trebuie sa ii incercati si voi daca nu sunteti inca familiarizati cu acest aperitiv, dar si pentru ca se poate ca eu sa va fi facut pofta.

 

Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel ca sa fiti notificati cand postez o reteta noua.

Ma gasiti si pe Instagram – daca apasati aici. 

Va invit si in grupul Gatesc cu prietenii – Retete gustoase.

 

 

Comentarii

  • Si eu fac la mesele festive ardei umpluti, doar ca noua ne place cu urda sarata. Mi`ai facut pofta 🙂 Te pup

    • diva in bucatarie

      Simona si eu fac cu mai multe tipuri de branza… Pup

  • ce frumos arata!!!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Adina!

  • Alice

    …si noi facem…inca de prin anii ’70…da-i punem in rosii(scobite,evident)…nu era moda ardeilor…

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *