fbpx

RETETE RECENTE

CASTRAVETI BULGARESTI

September 30, 2011 | CATEGORIA

INGREDIENTE:

castraveti
otet de vin alb de 9°
sare grunjoasa – fara iod
zahar
ceapa alba
boabe de mustar
boabe de piper
floare de marar
foi de dafin
usturoi

PREPARARE:

Alegem castraveti tineri, sanatosi, intregi, tari si nu foarte grosi. Ii spalam bine si ii lasam sa se scurga. Intre timp pregatim borcanele. In fiecare borcan de 800 ml punem pe fundul lui ceapa taiata pestisori, cateva boabe de piper si boabe de mustar. Aranjam castravetii in picioare, iar printre ei punem felii de morcovi, 2 catei usturoi, foi de dafin si flori de marar, 1 lingura sare si 1 lingurita de zahar.

Turnam otet in borcane – la un borcan de 800 ml punem 50-60 ml otet. Completam cu apa astfel incat sa ramana borcanul gol de un deget.
Sigilam borcanele si le fierbem 15 -20 minute. Cand le scoatem din oala, le acoperim cu o patura si le lasam in acest mod pana a doua zi, sa se racoreasca.

Sa aveti pofta!

Comentarii

  • ii ador !!!!!!!!!!!!!!!

    • diva in bucatarie

      Si mie imi plac!

  • Sunt prefaratii mei!!!O bunatate! Pupici!

  • Mmmmm… o bunatate! Sunt lesinata dupa ei! Te pup!

  • Ce bine arata!!! Asa am facut si eu anul trecut, anul asta nu am facut nimic… inca mai sper 🙂

  • Deliciosi! Noi deja am papat un borcanel, sper sa ne ajunga toata iarna:) Pupici!

  • Castraveti am mai vazut dar imi place prezentarea:)Felicitari harnicuto!

  • diva in bucatarie

    Si noua ne plac! te pup Licuta, weekend placut!

  • diva in bucatarie

    Multumesc Simona! Te pup!

  • diva in bucatarie

    Mihaela, iti trimit eu un borcan… Pup

  • diva in bucatarie

    Mie nu imi ajung niciodata, dar imi plac si salatele de cruditati, le duc dorul iarna…

  • diva in bucatarie

    Multumesc Teo! Te pup

  • Arata foarte bine si-s foarte gustosi. Fac si eu o serie.

    • diva in bucatarie

      Super!

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *