Supa crema de conopida

19 septembrie 2011Diva in Bucatarie

Supa crema de conopida. Supa crema de conopida se prepara foarte repede si este chiar delicioasa cu putin patrunjel verde si niste crutoane cu unt.

Supa crema de conopida se prepara foarte repede si este chiar delicioasa cu putin patrunjel verde si niste crutoane cu unt.

INGREDIENTE:

50 g unt
1 ceapa medie tocata marunt
1 morcov ras – prin razatoarea cu gauri mici
1 conopida mica
600 ml supa de pui
40 g faina
120 g smantana de gatit
patrunjel
1 varf cutit nucsoara macinata
sare
piper

PREPARARE:

Topim untul intr-o oala. Adaugam ceapa si morcovul si le calim.

Intr-o oala punem la fiert supa de pui cu conopida taiata in buchete mai mari, dar nu foarte mari. Adaugam legumele calite. Lasam sa fiarba la foc mic timp de 15 minute. Amestecam faina cu smantana, astfel incat sa nu se formeze cocoloase, apoi o turnam in supa. Asezonam cu sare, piper si nucsoara.

Amestecam bine si lasam pe foc pana compozitia se ingroasa putin. Luam de pe foc oala cu supa de conopida, pasam cateva buchetele de conopida cu supa, punem crema peste restul supei si amestecam pana se omogenizeza. Presaram patrunjel proaspat tocat si servim.

Pofta buna!

Ma gasesti si pe  INSTAGRAM.

Pagina mea de  Facebook  este  aici.

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Nici eu n-am mancat! Apropo de conopida (eu nu prea mananc decat in muraturi), cum e conopida pane, ai facut?! Vrea iubitul meu sa-i fac si nu prea am idee:)Pupici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *