Conopida pane picanta

30 iunie 2011Diva in Bucatarie

Conopida pane picanta. Conopida pane picanta. Cea mai simpla reteta de conopida pane picanta. Cum se face conopida pane picanta? Cat se fierbe conopida pentru pane? Snitele din conopida. 

Conopida pane picanta. Cea mai simpla reteta de conopida pane picanta. Cum se face conopida pane picanta? Cat se fierbe conopida pentru pane? Snitele din conopida. 

Daca iti plac retetele de copida iti las ca inspiratie cele mai cautate retete in ultimile luni de pe site:

Daca vrei sa obtii buchete ferme de conopida trebuie sa cumperi o conopida ferma, proaspata, de culoare alba sau usor crem, cu buchetele bine stranse in jurul tulpinii.

Nu trebuie sa aiba pete negre sau maro.

Din fericire, conopida poate fi cumparata pe tot parcursul anului din supermarketuri, dar trebuie folosita relativ repede dupa ce a fost cumparata.

Iti las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pentru reteta de conopida pane picanta:

Ingrediente conopida pane picanta:

1 conopida de marime medie-mica
3 oua
4 linguri faina
4 linguri pesmet
sare
piper
ulei pentru prajit
1 varf cutit fulgi de ardei iute

Cum se face conopida pane picanta:

Speli conopida, o desfaci in buchetele si o lasi 5 minute în apa cu sare.

In acest mod te asiguri ca nu raman insecte ascunse in buchetele acesteia.

O pui la fiert timp de 2-3 minute in apa clocotita cu sare. Nu o fierbi mai mult pentru a nu se inmuia prea tare.

Spargi ouale intr-un bol si adaugi un varf cutit de sare si fulgii de ardei iute.

Bati ouale pana obtii o spuma omogena.

Conopida scursa si racita va fi tavalita prin faina, apoi scufundata in ouale batute si tavalita prin pesmet.

Modul de lucru este identic cu cel pentru snitele.

Vei repeta operatiunea pana termini de imbracat toate buchetele de conopida un crusta de pesmet.

Dupa ce incingi uleiul poti pune conopida la prajit.

Se prajeste pana se rumeste uniform pe toate partile.

Servire conopida pane picanta:

O poti manca calda, dar este gustoasa chiar daca se raceste.

Daca iti ramane pentru a doua zi o poti incalzi la microunde.

O poti insoti de mujdei de usturoi, sos picant dulce-acrisor, salata verde.

Ma gasesti si pe  INSTAGRAM.

Pagina mea de  Facebook  este  aici.

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Varianta….se feliaza conopida (partea centrala) ….se prajesc snitelele in ulei (date prin ou si pesmet….eu folosesc doar ou si pesmet, fara faina)….apoi se pun feliile de conopida prajite la abur (in vasul de gatit la abur) pana la consistenta dorita….sunt minunate si dietetice!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *