Sirop de menta
Sirop de menta
Un sirop ca o esenta, natural 100%, pe care il putem folosi la prajituri, cocktailuri sau sucuri. Rapid si usor de facut, cu siguranta veti fi foarte multumiti de rezultat!
INGREDIENTE:
700 ml apa
500 g zahar
4 maini frunze de menta
PREPARARE:
Spalam frunzele de menta foarte bine.
Le punem impreuna cu apa si zaharul sa fiarba, pentru 10 minute, la foc potrivit. Strecuram siropul si il inchidem ermetic in sticle. Putem sa il pastram timp de o luna, la frigider.
Pana sa apuc sa fac prajitura voi face un suc cu gheata si apa minerala, numai bun pentru caldura de afara.
V-am facut pofta?
Te invit s ama urmaresti si pe canalul de youtube
Dacã voi avea timp îl prepar chiar astãzi, mai ales ca am atâta mentã…
Merçi:)
si eu vreau sa-l fac , sper sa si reusesc… atatea am in plan 🙁
mie cu siguranta mi-ai facut pofta,am sa incerc si eu reteta ta,pare simpla si de efect maxim.Pupici
Reteta ta a venit la tanc! vreau sa fac o inghetata de-menta si tocmai vedeta imi lipsea. Il pregatesc cu siguranta, menta am in curte, asteapta cuminte sa o culeg; restul: o simpla joaca. Mersi
DA!!!
Multumesc Andreea!
Dragele mele ma bucur ca v-a placut reteta si sper sa va placa mai mult rezultatul final.
Va pup!
Ce simpla e reteta ta!!! Am menta cu aroma de lamaie. Deci sigur fac sirop. Culoarea e naturala, sau ai adaugat colorant alimentar.
Absolut naturala. Multa menta si putina apa, culoarea este garantata!
mananci cacat .fara coloranti nu iese verde siropul niciodata!
poate la tine