Milkshake de capsune

7 mai 2011Diva in Bucatarie

Milkshake de Capsuni – deliciu racoritor si plin de vitamine

milkshake de capsuni A

Acest milkshake de capsuni este o alegere perfecta pentru a te racori in zilele calduroase de vara si pentru a-ti satisface pofta de dulce intr-un mod sanatos si hranitor.

Cu beneficiile sale nutritive si gustul sau delicios, acest milkshake va deveni cu siguranta unul dintre deserturile tale preferate.

Este perfect si pe post de mic dejun.

Cu un milkshake de capsuni poti sa fii sigur ca ai parte de vitamine, minerale si antioxidanti.

Poti sarbatori sezonul capsunilor in multe feluri, dar ar fi pacat sa nu te bucuri si de aceasta bautura.

Daca si tu gatesti in functie de sezon iti las mai jos cateva retete cu capsuni:

  1. semifreddo cu capsuni si iaurt de baut
  2. gem de capsuni natural
  3. muffins cu inima de capsuni

Este cremoasa, aromata si plina de aroma capsunilor.

In principiu nu ai nevoie de cantitati exacte pentru a pregati reteta de milkshake de capsuni.

Daca pui capsuni sau inghetata exact cat iti place vei avea parte de un adevarat rasfat.

Optional, poti sa il acoperi cu frisca, transformand o simpla bautura intr-un desert elegant.

Reteta este foarte simpla si usoara, cu putine ingrediente.

Laptele poate fi de vaca dar cei care au intoleranta pot apela la bauturi vegetale.

In acest caz as alege bautura de orez cu cocos.

Inghetata de vanilie este ingredientul clasic, dar in cazul in care nu iti doresti un produs cu lacatate poti alege inghetata vegana, pe baza de nuca de cocos.

INGREDIENTE:

capsuni
lapte
inghetata de vanilie
zahar sau miere de albine – optional

PREPARARE:

Am spalat foarte bine capsunile, apoi le-am taiat in jumatate si am indepartat frunzele si „cotorul”.

Le-am pus pentru o ora in congelator, apoi le-am mutat impreuna cu laptele intr-un blender.

Daca capsunile nu sunt foarte dulci poti adauga o lingura de zahar sau miere de albine.

L-am pornit si l-am lasat pana cand compozitia s-a omogenizat.

Treaba asta se intampla in mai putin de un minut cu blender profesional.

Daca shake-ul este prea lichid mai puneti cateva capsuni si repetati operatiunea.

Trebuie sa aiba o consistenta cremoasa, dar curgatoare in acelasi timp.

Servire milkshake de capsuni:

Se imparte compozitia din bleneder in pahare, umplandu-le pana la jumatate, apoi se adauga inghetata si se amesteca iar.

Se poate adauga un topping de frisca.

Presari peste acesta un biscuite digestiv maruntit sau o capsuna toacat marunt.

Yammy!!!

Iti doresc sa te bucuri de prospetimea si aroma minunata a acestui milkshake de capsuni.

Sfaturi:

  1. Daca nu iti place milkshake-ul prea lichid adauga lapte treptat.
  2. Congelarea capsunilor pentru scurt timp asigura gustul perfect, iar zaharul adaugat da un plus de aroma fructelor.
  3.  Inghetata trebuie sa fie de buna calitate

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *