Pasca cu ciocolata
Pasca cu ciocolata

Pasca cu ciocolata, reteta perfecta pentru Pasti
Ne place mult ciocolata asa ca m-am gandit sa fac si o reteta de pasca cu ciocolata. Cat credeti ca a rezistat pe masa?
Va las sa descoperiti singuri raspunsul la aceasta intrebare dupa ce o veti face, pentru ca mie mi se pare cea mai buna pasca cu ciocolata pe care am gustat-o pana acum.
Ingrediente:
200 g aluat de cozonac (reteta aici)
500 g branza de vaci
2 lingurite cacao
4 oua
100 g ciocolata topita
cateva picaturi esenta rom
200 g smantana dulce pentru frisca
20 g praf budinca de vanilie
150 g zahar
1/2 lingurita esenta de vanilie
Mod de preparare pasca cu ciocolata:
Intindem aluatul de cozonac in forma tapetata cu hartie de copt.
Mixam branza de vaci cu galbenusuri, zahar, esenta de vanilie, praful de budinca de vanilie, ciocolata topita si cacao.
Adaugam smantana dulce mixata pana devine frisca tare si albusurile spuma tare. Amestecam usor si apoi turnam peste aluat.
Coacem pasca in cuptorul preancalzit la 180°C cam 50-60 minute.
O lasam sa se raceasca, o punem cateva ore la frigider (eu am lasat peste noapte), apoi o scoatem din forma.
Nu-i asa ca arata minunat? Pofta buna!
Te invit sa ma urmaresti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook o gasesti daca apesi aici.
Pentru mai multe retete in format video te poti abona la canalul de YouTube.
Cu ce m-ai ispitit!!! Sa vezi ca imediat apar ciocolatosii! foarte apetisanta! sa ai un weekend placut
Multumesc la fel draga mea! Ei nu pot multumi pe toata lumea, ar fi prea frumos nu-i asa? De data aceasta ciocolatosii se vor bucura mai mult.
e delicioasa, nu numai ca arata bine, dar eu ma pot lauda ca am si gustat din ea, branza si smantana o face intr-adevar deosebita; concluzia:gustul e peste asteptarile induse de imagine. bun! bravo!
Multumesc Maria! Iti doresc o zi frumoasa!
Arata superb! Vreau sa fac si eu, insa nu am inteles cand se pune ciocolata topita. Merci.
Cand vrei tu: cu vranza de vaci, dupa cacao, sau dupa smantana… doar sa fie albusurile spuma tare ultimile.
Ok. Multumesc mult. Abia astept sa o prepar.
😉
Sarbatori frumoase, cu pace si liniste!
Draga Gabriela iti doresc sa ai un Paste fericit alaturi de cei dragi!
super 🙂 cred ca este delicioasa pasca !
Noua ne-a placut foarte mult…
Am si eu o reteta buna de pasca cu ciocolata, dar si a ta arata divin!
Dana, cu siguranta o voi proba si pe a ta, imi place sa testez si retetele altora!
delicioasa!
Multumesc Andreea!
Nu mi-a placut deloc!
are gust aiurea
Buna! Stiu ca suna foarte ciudat intrebarea mea, dar budinca se pune gatita sau prafulet de budinca? Pentru ca nu imi dau seama din poze. Multumesc!
Praf de budinca… si nu pare ciudat! Poate nu am explicat eu bine.
Multumesc de lamurire! Acum am terminat aluatul de cozonac si acusica ma apuc de crema de ciocolata pentru pasca dupa reteta ta. Pasca ta arata absolut delicioasa! Sper sa-mi iasa macar pe jumatate pentru ca dupa ce au vazut ai mei pozele au niste asteptari uriase! :))
Draga Misha, iti tin pumnii si sper sa fii multumita de rezultat!
Buna,
Sunt catolica, si am avut Pastele, duminica trecuta. La solicitarea cuiva drag, am facut reteta ta de pasca cu ciocolata, pe care am gasit-o dand cautare pe google. Mi s-a parut usor de facut si foarte yummy. Este pentru prima data cand fac pasca cu ciocolata. Nici macar in familia mea nu se facea, insa de acum numai aceasta reteta o voi face. A iesit extraordinar de fina si gustoasa, si usoara, si foarte…., si foarte…. . Numai cuvinte de lauda am primit. Asa ca iti multumesc pentru reteta, si o recomand cu ceea mai mare incredere tuturor care o vor incerca. Nu veti mai face altceva, odata ce o incercati pe aceasta. Inca o data, MULTUMESC!!!
Draga Giulia, iti multumesc pentru ca ai incercat-o! Este preferata mea!
Buna,vreau sa fac si eu pasca cu ciocolata,caci arata delicios!Nu sunt artista in ale bucatariei si de aceea vreau sa te intreb daca ai lasat aluatul de cozonac sa se dospeasca inainte sa il pui in forma,multumesc
Sigur, aluatul este dospit.
buna
am incercat si eu reteta aceasta dar cred ca am gresit ceva.. este foarte gustoasa dar nu arata ca asta din poza… branza de vaci e obisnuita? nu e mascarpone sau altceva? iar smantana pentru frisca este frisca lichida din aceea la cutie?? eu am folosit smanatana normala batuta frisca si branza de vaci de la supermarket si parca s-a lasat branza pe aluat, s-a ales cumva! nu stiu ce am gresit si am sa mai incerc inca o data dar cu mascarpone si frisca lichida .. ca poate am noroc!
Branza de vaci obisnuita, dar o lasi la scurs cateva ore sau peste noapte, iar smantana a fost lichida si mixata pana a devenit tare. Daca branza nu este bine scursa se modifica textura compozitiei.
Arata intr-adevar demential!Si o voi face negresit!Imi poti spune,te rog,diametrul tavii?Multumesc
24 cm.
Pasca arata minunat..nu mai rezit,maine voi incerca sa o prepar..abia astept!
🙂
Nu prea sunt de accord cu praful de budinca. Cred ca nu se intampla nimic daca nu il pun….
il inlocuiesti cu amidon si esenta de vanilie, ajuta compozitia sa obtina consistenta.
Pacat de munca. Incercati fara budinca. Vreti sa faceti un preparat de casa si bagati dudinci, biscuiti etc facute industrial.Pacat. Renuntati la budinca si succesul este garantat.
Am facut aceasta reteta nu stiu cum sa ti multumesc .
Nu pasca ,este o prajitura fina fina de la curtea regelui…Multumesc Diva in bucatarie!
Vreau sa fac aceasta pasca, dar nu știu sa fac aluntul. Nu știu ce cantități sa folosesc ca sa îmi iasă cat trebuie. Ma puteți ajuta?
puteti folosi aluat ramas de la orice cozonac pregatiti dvs. Daca vreti reteta folosita de mine impartiti la 10 ingredientele folosite aici: https://divainbucatarie.ro/2010/12/11/cozonac-nuca/ – cu 1 ou.
MMulțumesc! Am făcut. Abia aștept sa vad cum iese.