Clatite cu piept de pui si ciuperci

11 martie 2011Diva in Bucatarie

Clatite cu piept de pui si ciuperci. Clatite cu piept de pui si ciuperci. reteta de clatite cu piept de pui si ciuperci. Clatite sarate cu pui si ciuperci.

Clatite cu piept de pui si ciuperci, reteta perfecta pentru cina sau brunch elegant

Aceste clatite cu piept de pui si ciuperci se fac usor si vor impresiona si musafirii.

Carnea frageda si suculenta, impreuna cu ciupercile, se transforma intr-o umplutura savuroasa.

Sfaturi:

Poti sa folosesti piept de pui fiert in supa, prajit sau la gratar.

Daca nu ai timp sa faci clatite incearca sa le pregatesti cu o seara inainte.

Se gasesc si in comert, dar sunt mai bune cele facute in casa.

Folosesti ciuperci conservate (bio) pentru gust si textura corecta.

Mai multe retete de clatite sarate:

  1. clatite cu carne tocata
  2. clatite cu sunca si mozzarella la tigaie

Gasesti o colectie maricica de retete de clatite sarate daca apesi aici

INGREDIENTE:

6 clatite
un piept de pui – prajit sau fiert
200 gr ciuperci
2 rosii taiate cuburi si curatate de seminte
3 linguri bulion
30 g unt
o ceapa mare
1 catel usturoi
sare
piper
boia de ardei dulce
1/4 lingurita cimbru
cateva fire de patrunjel
8-10 linguri sos bechamel
100 g mozzarella

Pentru servit: smantana si patrunjel

Mod de preparare clatite cu piept de pui si ciuperci

Pentru inceput am calit ceapa in unt pana s-a inmuiat. Am adaugat usturoiul dat prin presa si am mai lasat 30 de secunde.

Am adaugat ciupercile din conserva si pieptul de pui pe care le-am tocat mai grosolan.

Am sotat totul  pentru aproximativ doua minute.

Apoi, am adaugat rosiile, bulionul si am asezonat cu sare, piper si boia de ardei dulce.

Pentru un gust mai bun am adaugat putin cimbru uscat.

Am lasat pe foc inca doua minute, astfel incat sa fie absorbite condimentele.

Cand am luat de pe foc am adaugat putin patrunjel tocat. Punem pe clatite puiul cu ciuperci si bucatele de mozzarella.

Am impachetat clatitele, le-am pus intr-un vas termorezistent, apoi le-am uns cu sos bechame.

Peste acestea am presarat putina mozzarella rasa sau felii.
Am pus vasul la cuptor pana s-a topit mozzarella si sosul a fost absorbit de clatite.

Servire

Le-am mancat fierbinti, imediat cum le-am scos din cuptor.

Poti sa pui peste acestea smantana grasa si patrunjel tocat.
Pofta buna!

Ma gasesti si pe YouTube

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *