Vinete umplute cu carne de pui
Vinete umplute
Vinete umplute cu carne de pui, reteta delicioasa
reteta de vinete umplute cu carne de pui se face simplu si usor. Cu doar cateva ingrediente acest preparat va deveni unul din preferatele tale.
Pot fi servite la pranz sau la cina, dar si pe post de aperitiv daca folosesti vinete foarte mici.
Reteta este o varianta mai dietetica decat cea cu carne de vita.
Alte retete de vinete umplute:
INGREDIENTE:
2 vinete
1 piept de pui dezozat fiert sau la gratar
1 ceapa medie
1/2 lingurita cimbru
1/2 legatura de marar
1 ou
100 ml ulei
2 linguri de vodca (sau vin alb)
1 rosie feliata pentru decor
80-100 g cascaval ras
PREPARARE:
Am taiat vinetele pe lungime, apoi le-am scobit miezul.
Am taiat miezul in cuburi mici. La fel am procedat si cu carnea.
Apoi am tocat cat mai marunt o ceapa si am calit-o in ulei incins.
Cand avea aspect lucios si s-a inmuiat a, adaugat miezul de vinete.
Am sotat in jur de doua minute, apoi am pus carnea.
Am lasat la foc foarte mic, cam 5 minute.
Dupa acest interval am oprit foc. Am pus peste compozitie un ou, 2 linguri de vodca (le poti omite), mararul tocat marunt, sare si piper.
In continuare am oparit vinetele in apa clocotita cu putina sare.
Cand s-au inmuiat dar erau inca usor ferme le-am scos si le-am scurs. Le-am pus intr-o tava.
Am umplut vinete cu compozitia pregatita mai devreme.
Optional, se pot pune felii de rosii.
Se coc timp de 20-25 de minute.
Cu 5 minute inainte sa opresc focul am presarat peste acestea cascaval ras.
Se mananca calde spre fierbinti, simple sau cu smantana.
Pofta buna!
Te invit sa ma urmaresti si pe canalul de YouTube
Nu stiam cu ce gresesc de trebuia sa coc vinetele destul de mult ca sa fie comestibile: trebuiau oparite inainte! 🙂 Multumesc mult!
😉