fbpx

RETETE RECENTE

VINETE UMPLUTE

November 18, 2010 | CATEGORIA

INGREDIENTE:

2 vinete
1 piept de pui dezozat fiert sau la gratar
1 ceapa medie
1/2 lingurita cimbru
1/2 legatura de marar
1 ou
100 ml ulei
2 linguri de vodca (sau vin alb)
1 rosie feliata pentru decor
80-100 g cascaval ras

PREPARARE:

Taiem vinetele pe lungime si le scobim de miez.

Taiem cubulete miezul de vinete si carnea. Tocam marunt ceapa si o calim. Adaugam peste ceapa miezul de vinete iar peste 2 minute carnea si lasam la foc mic sa fiarba cam 5 minute, pentru a se intrepatrunde aromele.

Punem apoi 1 ou, 2 linguri de vodca, mararul tocat marunt, sare si piper si le mai lasam la foc mic cam 1 minut.

Oparim vinetele in apa cu putina sare.

Le scoatem, le scurgem si le punem in tava. Umplem vinetele cu amestecul din tigaie si dam la cuptor pentru 20-25 de minute.

Cu 5 minute inainte sa le scoatem presaram peste acestea cascaval ras. Le putem servi calde, cu smantana.

Pofta buna!

Comentarii

  • Mihaela

    Nu stiam cu ce gresesc de trebuia sa coc vinetele destul de mult ca sa fie comestibile: trebuiau oparite inainte! 🙂 Multumesc mult!

    • diva in bucatarie

      😉

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *