Ficatei de pui cu ceapa si suc de portocale

12 noiembrie 2010Diva in Bucatarie

Ficatei de pui cu ceapa si suc de portocale. Reteta de ficatei de pui. Ficatei de pui cu ceapa. Cum faci ficatei de pui

ficatei de pui cu ceapa si suc de portocale

Ficatei de pui cu ceapa si suc de portocale – o reteta simpla, dar cu gust surprinzator

Daca esti in cautarea unei retete rapide si economice, cu un gust aparte, iti recomand acesti ficatei de pui cu ceapa si suc de portocale.

Este o combinatie neastepata la prima vedere, dar te va cuceri inca de la prima imbucatura.

Ceapa aduce dulceata preparatului, iar sucul de portocale o echilibreaza, transformand acest preparat intr-o experienta culinara deosebita.

Reteta de ficatei cu ceapa si suc de portocale este ideala pentru zilele in care vrei sa gatesti ceva gustos, fara sa stai mult timp in bucatarie.

Ficateii se gatesc rapid, fara tehnici complicate, iar ingredientele sunt la indemana oricui.

Este genul de mancare savuroasa, obtinuta fara prea mult efort.

pe langa gustul bun, acest preparat este ideal si din punct de vedere nutritional.

Ficateii sunt o sursa buna de vitamina A si proteine.

Sunt recomandati in alimentatia copiilor sau pentru cei care au carente de minerale in organism.

Sfaturi

  1. Ficateii trebuie curatati bine de pielite si urme de fiere
  2. Se gatesc la foc mediu
  3. Nu ii gati excesiv pentru ca ii vei usca
  4. Nu pui sare in timpul gatirii. Aceasta se adauga la final.

Servire

Iti recomand sa servesti ficateii imediat dupa ce ii iei de pe foc.

Poti avea alaturi diverse garnituri: piure de cartofi, cartofi natur, mamaliga, orez simplu sau cu legume.

Merge de minune si o salata verde cu lamaie alaturi.

INGREDIENTE:

500 g ficatei de pui
1 ceapa mare
o ceasca de martini
1 ceasca sos de rosii
sucul si coaja rasa de la o portocala
50 ml ulei

PREPARARE:

Am taiat ceapa julien si am calit-o impreuna cu ficateii de pui.

Am adaugat sosul de rosii, coaja rasa de portocala si o ceasca de Martini. Am lasat sa fiarba pana cand sosul a scazut.

La final am turnat sucul de portocale si am lasat pe foc inca 2-3 minute.

Am luat de pe foc si i-am mancat imediat, avand alaturi cartofi natur si salata verde.
Pofta buna!

Mai multe retete cu ficatei de pui:

  1. Pate cu lapte si coniac
  2. Ficatei in sos de rosii 
  3. Ficatei in sos de smantana

Va invit sa va abonati la canalul meu de youtube

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *