Ficatei de pui in sos de rosii
Ficatei de pui in sos de rosii. Imi plac ficateii de pui cu sos de rosii insotiti de mamaliga sau piure, dar am vazut ca exista persoane care il mananca cu paine, orez sau paste.

Ficatei de pui in sos de rosii, reteta simpla, gustoasa de ficatei cu sos delicat si gustos. Reteta este economica, usor de gatit, iar eu va las si 2 indicatii pentru a gati bine ficateii.
Imi plac ficateii de pui cu sos de rosii insotiti de mamaliga sau piure, dar am vazut ca exista persoane care il mananca cu paine, orez sau paste.
Nu cred ca veti regreta daca veti alege aceasta reteta, pentru ca ficateii insotiti de un sos sunt deliciosi, iar acest sos de rosii este foarte bun.
Daca vreti sa va lasati inspirati si sa pregatiti si alte retete de ficatei de pui, va recamand celebrii ficatei de pui cu ceapa, ficatei de pui cu praz si ciuperci sau gratinati cu broccoli. Mai multe idei, dar si retetele acestea se regasesc intr-o singura postare, iar eu va las linkul aici.
Spuneam mai sus ca va las 2 secrete pentru a gati bine ficateii:
1. se tin in papa rece 2 ore inainte de a fi gatiti si se schimba apa de minim 2 ori. Se spune ca laptele fragezeste ficateii. Puteti incerca metoda mea, descrisa mai jos in reteta.
2. nu se pune sare in timpul gatirii, caci aceasta ii intareste si ii usuca.
Reteta de ficatei de pui cu sos de rosii, aromata cu vin, cimbru, usturoi, este foarte gustoasa.
Sunt persoane care nu iubesc ficateii de pui. Si eu I-am ocolit, dar de cand am pregatit singura am descoperit ca acestia pot fi tare buni daca sunt insotiti de sos sau legume ce aduc textura moale si umeda langa ficatei.
Eu am folosit la aceasta reteta rosii proaspete dar puteti pune si din conserva, pulpa de rosii.
Va las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pentru ficatei de pui in sos de rosii.
INGREDIENTE:
550g ficatei de pui
1 ceapa mare
1 morcov mic-mediu
500 g rosii coapte bine (400 g pulpa de rosii)
50 ml vin alb sec
1/2 lingurita praf de usturoi granulat
1/2 lingurita cimbru uscat
sare
piper
ulei pentru prajit
200 ml lapte
100 ml apa pentru gatit
patrunjel verde pentru servit
PREPARARE:
Spalam si curatam de pielite bucatile de ficat, apoi le punem in apa foarte rece 60 minute,schimband apa de 2 ori, apoi ii mutam in lapte si ii lasam in frigider in jur de 60 minute. Tocam marunt ceapa si o calim, apoi adaugam ficatul de pui scurs bine de lapte.
Cand ficateii s-au rumenit adaugam rosiile decojite si curatate de seminte, taiate cubulete, morcovul dat prin razatoarea mica,vinul, usturoiul granulat, cimbrul si 100 ml apa.
Lasam sa fiarba la foc mic pana se ingroasa sosul. La sfarsit asezonam cu sare si piper, apoi amestecam usor.
Servim ficateii cu sos de rosii cu mamaliguta. Putem presara putin patrunjel verde proaspat tocat pentru a fi mai estetic.
Pofta buna!
Buna buna mancarica si sanatoasa. Imi place 🙂
Multumesc Mirela.
Nu-mi place asa tare ficatul ptr ca-i innecacios.. dar cred ca in varianta asta se schimba treaba! Trebuie incercat!
Pupici
Simona, sincer eu pana la 28 de ani nu am vrut sa aud de ficat de pui. De atunci il mananc in orice combinatie!
Si alor mei le place ficatul de pasare gatit asa.Te pup!
Multumesc Mihaela. Te pup
tare faina reteta!
Multumesc Alinutzika!
Uite cum am sa fac si eu ficateii :)Mie si fetelor ne plac foarte mult si fac foarte des, eram in pana de idei :)!
Adela, sper sa va placa si voua, pentru ca mie imi place!!!
o sa incerc nu l-am facut niciodata asa si fetitzei mele ii place mult ficatu multumesc pt reteta
Mihaela, daca ii place ficatul sigur o sa ii placa si aceasta reteta!