fbpx

RETETE RECENTE

FICATEI DE PUI IN SOS DE SMANTANA

May 14, 2012 | CATEGORIA

Ficatei de pui cu sos de smantana – o reteta simpla si savuroasa. Se pregateste foarte usor, cu ingrediente la indemana oricui, fara tehnici complicate.

Ficatul de pui se gateste repede, mai ales prajit. Are multe vitamine si fier. Pentru a nu lasa sange in timpul prepararii acestia vor sta la rece in apa rece sau lapte rece cu cateva ore inainte de a fi gatiti. Apa (sau laptele) se schimba de mai multe ori.

Este important sa se retina o regula de aur: nu se foloseste sare in timpul gatirii acestora. Ii usuca si ii intareste.

Daca vreti sa pregatiti ficatei de pui fragezi si gustosi respectati neaparat aceasta indicatie. Fie ca ii faceti la cuptor, fie ca ii prajiti, adaugati sarea la final.

 

In copilarie nu suportam ficateii de pui. Iar matusa mea imi punea mereu in supa de gaina pe langa inima, pipota, ouale ce urmau a fi ouate si ficatel. Ea vroia sa imi ofere tot ce era mai bun iar eu strambam din nas. Abia dupa 28 de ani am acceptat sa ii manac si acum imi plac foarte mult.

De aatunci am reusit sa pregatesc o colectie de retete cu ficatei de pui. O puteti gasi daca apasati pe acest link, iar daca vreti sa vedeti cum am gatit ficatei cu ceapa la cuptor, in sos de rosii, cu praz, gratinati si multe alte retete intrati neaparat in colectie.  Sunt retete in care ficateii nu vor fi inecaciosi. Secretul ficateilor buni: inmuirea lor in lapte. Acest lucru ajuta la eliminarea impuritatilor si ii fragezeste. Nu stiu sa va explic ce anume functioneaza si cum de se intampla asta, dar credeti-ma pe cuvant si incercati si voi. Veti vedea diferenta.

 

Ficateii de pui sunt bogati in vitamine (A, B, C, E) dar au si minerale (fier) si sunt o sursa buna de proteine. Sunt recomandati persoanele cu probleme legate de anemie, pentru seleniu ce ajuta buna functionare a inimii.

Ficateii de pui in sos de smantana sunt probabil cei mai cautati dintre toate retetele mele, iar acest lucru are o explicatie: sunt mega-deliciosi. Mamaliga si usturoiul le sunt cele mai bune prietene. Merg foarte bine impreuna.

Puteti manca acesti ficatei de pui cu sos de smantana si cu piure de cartofi, pilaf sau cartofi prajiti.

Daca va place reteta va invit sa o distribuiti. Ma gasiti si pe Instagram. 

Va las sa vedeti de ce ingrediente aveti nevoie si modul de preparare pentru ficatei de pui in sos de smantana.

INGREDIENTE:

500 g ficatei de pui
1 ceapa mare
250 ml smantana pentru gatit+50 ml lapte
50 ml apa
1 lingura vin
80 g unt
3-4  catei usturoi
cateva fire de cimbru
sare
piper

PREPARARE:

Curatam ficateii de pielite si ii tavalim prin faina. Intr-o tigaie punem untul la topit,apoi calim ceapa tocata marunt.

Peste aceasta punem ficateii la prajit la foc mic si ii lasam sa se rumeneasca pe toate partile, intorcandu-i cu grija, apoi adaugam apa si vinul si lasam cateva minute sa fiarba, pana scade apa.

Adaugam putina smantana de gatit si 50 ml lapte,  cimbrul, 2-3  catei usturoi zdrobiti/pisati  si lasam sa fiarba in jur de 5 minute, apoi punem restul de smantana si usturoi pisat si luam de pe foc.

Condimentam cu sare si piper, apoi servim cu o garnitura de cartofi, orez, legume sau doar cu mamaliga.

Pofta buna!

 

Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube.

 

Multumesc pentru poze, Georgi Ghi!

Comentarii

  • Vaiiiii , nici nu mai stiu de cand nu am mai papat ficatei de pui !! :(:(

    • diva in bucatarie

      Adina, nici eu nu mancasem de cateva luni…

  • Delicioasa combinatie!! Trebuie sa fac si eu..
    Pup

    • diva in bucatarie

      Simona o sa iti placa, trebuie sa incerci. Te pup

    • Cata

      Toată sănătatea acestei rețete e stricata de făina. Inamicul nr 1 al sănătății (nr 2 e zaharul)

  • Ce bunatate!!!Nu am mai mancat de mult ficatei:)Pup!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Licuta. Te pup

  • Ficatei cu mamaliga e specialitatea casei mele!Toata lumea adora ficateii in fel si chip.Arata tare bine!

    • diva in bucatarie

      Multumesc.

  • Ce deliciosi sunt. Data viitoare sa incerci sa adaugi si ciuperci. Te pup.

    • diva in bucatarie

      Irina, o sa incerc si cu ciuperci… Te pup

  • Ileana

    Buna Cristina,

    Am sa fac si eu reteta, suna si arata foarte bine!
    Ma bucur ca ai introdus butonul de print, dar e o problema: azi am listat mai multe retete si cele care incep direct cu ingredientele (cum este aceasta) nu apar complet (lipsesc ingredientele). Cele care au o introducere inaintea ingredientelor se printeaza complet. Multumesc si te pup!

    • diva in bucatarie

      Multumesc pentru atentionare, o sa vad ce pot face!

  • adrian

    Buna ziua!Multumesc de reteta,foarte buna!
    Totusi nu am descoperit nici pana acum,desi am citit reteta de cateva ori,care e rolul fainii…
    Multumesc din nou!

    • diva in bucatarie

      da, multumesc de atentionare… nu am mai pus. Voi sterge ingredientul respectiv!

  • Nu e gresit sa dai ficateii prin faina, pt k faina pastreaza sucul din ficat ..

    • diva in bucatarie

      Iti garantez ca aceasta reteta este ok, iar daca vei gasi sucul din ficat la final promit sa o refac, fara faina!

  • Alina

    Știe cineva daca merge și cu smântână normala?

  • Neli Gheorghe

    De ce nu merg cu smîntînă normală?😣Ce se poate întîmpla ?

  • Daciana

    Făina are rolul de a îngroșa sosul😀 mie personal nu îmi place să fie curgător și ca atare eu pun făină în sosul de smantana de fiecare dată. 😀😊

  • Georgiana

    Acum 5 min am terminat sosul .
    Am adăugat smantana normala Dar grasa ,30 la sută grăsime ,si a funcționat .
    Foarte gustos , e prima data cand fac aceasta combinatie !

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *