Ciorba cu perisoare din carne amestec
Ciorba cu perisoare. Reteta de ciorba cu perisoare. Reteta ciorba acra cu perisoare. Ciorba cu perisoare reteta.

Ciorba cu perisoare este una din preferatele mele.
INGREDIENTE:
200 g carne vita
200 g carne porc
1 lingura rasa orez
1 lingurita de faina
3 morcovi
1 ceapa mare
o telina
1 patrunjel
sare
piper
1 pahar suc de rosii
1 ou
2 linguri smantana de gatit
500 ml bors
patrunjel verde
leustean verde
PREPARARE:
Am curatat legumele si le-am tocat marunt, apoi le-am calit putin.
Separat am sotat o ceapa mica.
Dam carnea prin masina de tocat apoi o amestecam cu un ou, orez, putina sare, piper, ceapa calita si patrunjel tocat marunt.
Am pus intr-o oala la fiert apa, cam 3 l si am adaugat oasele de vita.
Am luat spuma pana nu s-a mai format.
Apoi am adaugat legumele calite si le-am lasat sa fiarba in jur de 5 minute.
Intre timp am pregatit perisoarele din carnea tocata.Am luat cate o lingura de carne si am modelat-o intre palme. Perisoarele au avut 20g.
Le-am pus si pe acestea sa fiarba.
Cand perisoarele s-au fiert am adaugat sucul de rosii (daca nu ai suc de rosii poti adauga pasta de tomate diluata).
Apoi am turnat borsul si am lasat pe foc inca sa fiarba 5 minute.
In acest moment se poate drege ciorba cu un galbenus si smantana. Pasul acesta este optional.
Pentru a drege ciorba batem galbenusul cu smantana se coate zeama fierbinte din ciorba cate un polonic.
Se bat oul cu smantana cu lichidul, apoi se mai toarna inca un polonic si se bate iar. Continuam astfel pana la 4-5 polonice. Se intorc in ciorba adaugate la fel, polonic, dupa polonic.
La final se adauga leustean tocat.
Ciorba se serveste fierbinte, cu patrunjel verde, smantana si ardei iute.
Pofta buna!
Poti sa vezi cum am pregatit reteta si in format video.
eu n-am inteles nimic la „dresul ciorbei” ce se face cu zeama aia care se scoate din ciorba? dar cu oul batut cu smantana…??
„A drege ciorba” inseamna sa bati oul cu smantana, peste care pui cate o lingura din zeama calda-fierbinte, bati in continuare dupa fiecare lingura de zeama din ciorba. Subtiezi acest lichid, apoi il torni peste ciorba. Amestecam si putem spune ca ciorba a fost „dreasa”. Este un termen pe care l-am inatlnit foarte des, pentru a prescurta explicatia procedeului in care adaugam oul batut cu smantana.
Super reteta. Iese o ciorba de perisoare pe cinste.
Cea mai buna ciorba de burta pe care am mancat-o vreodata !!!!!
parca era de perisoare Roxi 🙂 cum de s-au transformat perisoarele in burta ??????
Ce rol are gălbenușul în ciorba? Eu nu pun gălbenuș și nu-i înțeleg rolul. Smântână se poate pune direct în ciorba sa fiarbă.
galbenusul are rolul de a „ingrosa”
Pot să fac perisoarele numai cu carne de pui??
poti, dar nu sunt la fel de gustoase.