Strudel cu mere cu foi de casa
Strudel cu mere
Sunt anumite deserturi pe care nu imi vine sa le fac decat toamna sau iarna, iar strudelul cu mere este unul din acestea. Mi se pare ca se potriveste perfect anotimpurilor reci.
Ingrediente:
Pentru aluat:
250 g faina
o lingura ulei
un galbenus
o lingura smantana
½ lingurita amoniac stins cu putin suc lamaie
un praf de sare
100 ml apa calduta
30 g unt topit pentru uns strudelul
Pentru umplutura: 30 g stafide
1 lingurita rom
1 lingura apa
2 mere mari taiate cubulete
2 linguri zahar pudra
1/2 lingurita praf scortisoara
1 lingura gris
Pentru tapetare: zahar pudra
Mod de prepare:
Aluatul: Punem faina intr-un castron, facem in mijloc o adancitura in care vom pune uleiul, galbenusul, smantana, amoniacul, sarea si apa. Framantam rapid cu mana dinspre exterior catre interior. Aluatul il framantam bine pe planseta pe care am presarat in prealabil putina faina pana devine neted si lucios, apoi il intindem.
Umplutura: Stafidele spalate si uscate le inmuiem in rom si apa. Curatam merele si le taiem cubulete, apoi le presaram cu scortisoara, zahar pudra si gris.
Aranjam merele pe aluatul intins, apoi rulam strangand capetele astfel incat sa nu iasa merele. Il ungem cu untul topit.
Coacem strudelul in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 30 minute, sau pana se rumeneste aluatul.
Il scoatem cand ese gata, il lasam sa se raceasca, apoi il putem portiona si pudra cu zahar.
Sa aveti pofta!
Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube
la ingrediente nu este trecut si borsul, insa la modul de preparare da…
multumesc pentru atentionare
Am făcut și eu reteta și e foarte buna! Îmi place mult aluatul, e rapid și îl înlocuiește cu succes pe cel dospit.