Cheesecake Carmen

15 octombrie 2010Diva in Bucatarie

Cheesecake Carmen

Aceasta reteta o am de la prietena mea Carmen Negrea care face niste torturi grozave. Am avut emotii ca nu se va coace si imi va curge continutul, dar a iesit foarte bine si a trebuit sa promit ca o sa-l mai fac curand.

INGREDIENTE:

200 g faina
1 lingurita praf copt
325 g zahar (75 g la aluat+150 g la crema +100 g la bezea)
75 g unt
4 oua marimea M
1 praf de sare
30 g unt pentru forma
750 g branza vaci degresata
1 pachet zahar vanilat
2 budinca cu aroma de frisca
suc de la ½ lamaie
150 ml ulei floarea soarelui
300 ml lapte.

PREPARARE:
1. Aluatul

Se face un aluat din faina, praf de copt, 75 g zahar, untul taiat cu cutitul, 1 ou si sare. Acesta se lasa 30 min la rece. Intindem o foaie astfel incat 2/3 din aluat il punem pe fundul tavii, iar restul pe margine – folosim forma cu diametrul de 26cm.

2. Crema

Se amesteca 3 oua cu branza de vaci, 150 g zahar, zahar vanilat, budinca, galbenusurile, sucul de lamaie. Apoi, adaugam uleiul si turnam peste aluat.
Cuptorul a fost preancalzit la 200°C. Dam totul la cuptor 50 min la 200°C.

3. Bezea

Se bat albusurile cu 100g zahar, ca sa iasa bezeaua. Turnam pe tortul fierbinte si dam la cuptor inca 30 min la 175°C. Daca vi se pare prea lichid continutul mai lasati inca 15 minute la cuptor, acoperind bezeaua cu o foaie de staniol.

Cand se scoate se inteapa cu furculita in bezea. Peste noapte lasati-l la rece. Iata si o sectiune:

Pofta buna!

Va invit sa ma urmariti si pe YouTube

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Buna ziua. Cheesecake-ul pare unul delicios, dar as avea o nelamurire : atunci cand enumerati ingredientele, spuneti ca este nevoie de 4 oua. Pentru aluat se foloseste un ou, pentru crema 3 oua si galbenusurile (de unde sunt aceste galbenusuri?), iar pentru bezea albusurile (cate si de la ce oua). Va multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *