fbpx

RETETE RECENTE

CHEESECAKE – CARMEN

October 15, 2010 | CATEGORIA

Aceasta reteta o am de la prietena mea Carmen Negrea care face niste torturi grozave. Am avut emotii ca nu se va coace si imi va curge continutul, dar a iesit foarte bine si a trebuit sa promit ca o sa-l mai fac curand.

INGREDIENTE:

200 g faina
1 lingurita praf copt
325 g zahar (75 g la aluat+150 g la crema +100 g la bezea)
75 g unt
4 oua marimea M
1 praf de sare
30 g unt pentru forma
750 g branza vaci degresata
1 pachet zahar vanilat
2 budinca cu aroma de frisca
suc de la ½ lamaie
150 ml ulei floarea soarelui
300 ml lapte.

PREPARARE:
1. Aluatul

Se face un aluat din faina, praf de copt, 75 g zahar, untul taiat cu cutitul, 1 ou si sare. Acesta se lasa 30 min la rece. Intindem o foaie astfel incat 2/3 din aluat il punem pe fundul tavii, iar restul pe margine – folosim forma cu diametrul de 26cm.

2. Crema

Se amesteca 3 oua cu branza de vaci, 150 g zahar, zahar vanilat, budinca, galbenusurile, sucul de lamaie. Apoi, adaugam uleiul si turnam peste aluat.
Cuptorul a fost preancalzit la 200°C. Dam totul la cuptor 50 min la 200°C.

3. Bezea

Se bat albusurile cu 100g zahar, ca sa iasa bezeaua. Turnam pe tortul fierbinte si dam la cuptor inca 30 min la 175°C. Daca vi se pare prea lichid continutul mai lasati inca 15 minute la cuptor, acoperind bezeaua cu o foaie de staniol.

Cand se scoate se inteapa cu furculita in bezea. Peste noapte lasati-l la rece. Iata si o sectiune:

Pofta buna!

Comentarii

  • Ioana Radulescu

    Buna ziua. Cheesecake-ul pare unul delicios, dar as avea o nelamurire : atunci cand enumerati ingredientele, spuneti ca este nevoie de 4 oua. Pentru aluat se foloseste un ou, pentru crema 3 oua si galbenusurile (de unde sunt aceste galbenusuri?), iar pentru bezea albusurile (cate si de la ce oua). Va multumesc.

    • diva in bucatarie

      Am corectat: la crema 3 galbenusuri, albusurile raman pentru bezea. Multumesc pentru observatie!

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *