Coronita de ciocolata
Coronita de ciocolata. Coronita de ciocolata. reteta coronita de ciocolata in forma de guguluf. reteta prajitura coronita de ciocolata. coronita cu ciocolata

Coronita de ciocolata, prajitura delicioasa si pufoasa
INGREDIENTE:
2 oua
100 g faina
150 g zahar pudra
50 g cacao pudra
2 lingurite cafea tare
50 g fistic tocat grosolan
50 g unt topit
1 lingura lichior de cafea
200 g frisca pentru decor
ciocolata rasa pentru decor
PREPARARE:
Amestecam zaharul pudra cu pudra de cacao si fisticul tocat.
Dupa ce se raceste untul topit il amestecam cu 2 lingurite cafea tare (expresso) si o lingura de lichior de cafea (eu am pus Amarula) si apoi il turnam peste amestecul de zahar si cacao. Amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Adaugam 120 g de frisca si o integram usor in compozitie.
Batem cele 2 oua intregi si le adaugam in compozitia de mai sus, pentru ca la final sa punem faina amestecata cu un plic de praf de copt. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu ulei si faina. Dam la cuptor la 180°C pentru 45 de minute.
Cand se coace o scoatem din cuptor si o lasam in tava 10 minute. Apoi o scoatem si o invelim cu restul de frisca. Putem rade niste ciocolata pentru decor.
Pofta buna!
Ma gasesti si pe YouTube
This chocolate cake looks very yummy! Can I have a little bit? Please 🙂
you’re welcome! come and eat!