RETETE RECENTE

SUFLEU DE CIOCOLATA

septembrie 16, 2010 | CATEGORIA

Aceasta reteta o am tot de la prietena mea Georgiana. O dedic tuturor celor care se declara dependenti de ciocolata.

INGREDIENTE

1 portocala
1 cana smantana
1 cana zahar tos
250 g ciocolata rasa
4 oua separate

PREPARARE

In primul rand batem albusurile spuma.
Apoi punem smantana intr-o cratita si adaugam sucul si coaja de portocala. Le lasam sa dea in clocot. Noi amestecam in timpul acesta compozitia.

Dupa ce a dat in clocot, dam cratita la o parte de pe foc si adaugam ciocolata rasa. Amestecam bine, pana se topeste ciocolata.

Adaugam apoi zaharul si mai amestecam putin. Integram in compozitie galbenusurile.

Adaugam apoi albusurile batute spuma si amestecam usor. Turnam in forme si punem la congelator pana in momentul in care vrem sa coacem sufleurile – poate sta la congelator si cateva zile.

Sufleul il bagam in cuptor direct din congelator. Coacem timp de 20 de minute la 180°C. Yammy!!

Pofta buna!

Comentarii

  • Violeta

    Salut! Spune-mi, te rog, de unde ai cumparat formele?

    • diva in bucatarie

      Violeta, formele acestea sunt din IKEA!

  • Misha

    Se poate sari peste etapa „congelator”?

    • diva in bucatarie

      sigur ca se poate sari, dar punem doar 15 min.

  • Misha

    Pentru câte forme este compozitia?

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *