Cremsnit

17 septembrie 2010Diva in Bucatarie

Cremsnit

Aceasta este una din prajiturile preferate ale lui Atti si a lui Harry. Cred ca nu se vor satura niciodata de acesata prajitura, chiar daca ar manca zilnic.

INGREDIENTE:

1 l lapte
5 oua
200 g zahar
2 pachete budinca de vanilie
4 linguri de faina
2 plicuri de zahar vanilat
1/2 pachet de unt
2 foi de cremsnit

PREPARARE:

Amestecam zaharul cu ouale pana se dizolva zaharul.

Intr-o cana dizolvam praful de budinca si faina cu putin lapte, apoi le turnam peste amestecul de oua cu zahar. Trebuie sa obtinem o o compozitie destul de lichida, nu prea groasa. Punem restul de lapte la foc mic si cand da in clocot turnam compozitia lichida peste lapte.

Lasam sa fiarba amestecand continuu, pentru a nu se lipi, pana compozitia se ingroasa si devine o crema groasa si lucioasa.
In acest moment luam de pe foc si adaugam imediat cele 2 pachete de zahar vanilat si untul.

Lasam sa se raceasca si intindem crema intre cele 2 foi de aluat.

Tapetam cu putin zahar pudra si dam la frigider pentru minim 2 ore.

Pofta buna!

Va invit sa va abonati la canalul meu de youtube

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Imi este asa dor de cremsnit si ma gandesc sa-l pregatesc de Craciun. Nu am facut niciodata si ma gandesc ca este cam dificil. O sa vad daca gasesc foile la magazinul cu produse romanesti. Poate am noroc, apoi imi fac curaj sa-l pregatesc.

  2. Este reteta mea preferata, Cremesul cu care am crescut.
    Eu nu adaug unt pentru ca nu cred ca este nevoie, este cremos destul.

    Merci!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *