Aceasta este una din prajiturile preferate ale lui Atti si a lui Harry. Cred ca nu se vor satura niciodata de acesata prajitura, chiar daca ar manca zilnic.
INGREDIENTE:
1 l lapte
5 oua
200 g zahar
2 pachete budinca de vanilie
4 linguri de faina
2 plicuri de zahar vanilat
1/2 pachet de unt
2 foi de cremsnit
PREPARARE:
Amestecam zaharul cu ouale pana se dizolva zaharul.
Intr-o cana dizolvam praful de budinca si faina cu putin lapte, apoi le turnam peste amestecul de oua cu zahar. Trebuie sa obtinem o o compozitie destul de lichida, nu prea groasa. Punem restul de lapte la foc mic si cand da in clocot turnam compozitia lichida peste lapte.
Lasam sa fiarba amestecand continuu, pentru a nu se lipi, pana compozitia se ingroasa si devine o crema groasa si lucioasa.
In acest moment luam de pe foc si adaugam imediat cele 2 pachete de zahar vanilat si untul.
Lasam sa se raceasca si intindem crema intre cele 2 foi de aluat.
Tapetam cu putin zahar pudra si dam la frigider pentru minim 2 ore.
Pofta buna!
Imi este asa dor de cremsnit si ma gandesc sa-l pregatesc de Craciun. Nu am facut niciodata si ma gandesc ca este cam dificil. O sa vad daca gasesc foile la magazinul cu produse romanesti. Poate am noroc, apoi imi fac curaj sa-l pregatesc.
Nu e complicat, respecta instructiunile exact, si va iesi cu siguranta.
Buna. Cate grame are pachetul de unt?
200 g
am ars budinca
🙁