Cartofi cu smantana si usturoi

20 septembrie 2010Diva in Bucatarie

Cartofi cu smantana si usturoi

Reteta de cartofi cu smantana si usturoi este o garnitura excelenta pentru un gratar sau snitel.

Aceasta este foarte usor de facut si nu necesita sa stai langa aragaz/cuptor pana se face.

Ingrediente:

1 kg cartofi
250 g smantana acra grasa
4 catei mari de usturoi
marar
sare
piper
vin alb – 2 linguri (sau apa)

Nu trec cantitatile pentru ca aici punem totul in functie de gusturi: mai multa smantana, sau mai putin usturoi, totul ramane pur si simplu la alegerea fiecaruia.

Cum se face reteta de cartofi cu smantana si usturoi:

Cartofii cu coaja bine spalata se pun la fiert in apa rece cu sare.

Dupa ce s-au fiert (facem proba cu furculita sa vedem daca sunt fierti), se decojesc cat sunt inca fierbinti.

Se taie felii si se pun intr-un vas termorezistent. Intre timp seda usturoiul prin presa si se pune intr-un bol. Se adauga sare si putin ulei si se freaca ca la maioneza.

In continuare se adauga 2 linguri de vin alb (sau apa), apoi se adauga smantana si se amesteca.

Se poate adauga si verdeata tocata.

Apoi se  toarna acest amestec peste cartofi si se pune tava in cuptorul preincalzit la 200°C pentru 10-15 minute.

Atat de simplu si atat de bun!

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *