Inchide

RETETE RECENTE

LECSO – TOCANITA UNGUREASCA DE ARDEI

June 15, 2017 | CATEGORIA

Atunci cand mi-am propus sa gatesc Lecso – tocanita ungureasca de ardei, mi-am spus ca trebuie sa o fac in asa fel incat sa ma bucur de ardeii si rosiile bune si proaspete din gradina, de calitatile lor, transformand mancarea in ceva bun si sanatos. Asa ca, am ales sa le prepar fara ulei, apa sau sare. Va spun sincer ca nu avem nevoie de acestea, mancarea pregatita de mine a fost mai mult decat perfecta! Si asta pentru ca am avut norocul sa folosesc vase Zepter si am crezut de la inceput ca se poate face mancare buna si fara ulei, sare si apa.

Iata cat de usor si rapid se poate pregati LECSO in vas Zepter:

INGREDIENTE:

(pentru 2-3 portii)

3 ardei grasi

3 rosii de marime potrivita

3 cepe de marime medie

1 ardei iute

1/2 lingurita rasa piper proaspat macinat

1 lingurita rasa paprika afumata

patrunjel verde pentru decor

 

PREPARARE:

Tocam rosiile, ceapa si ardeii (in bucati potrivite, nu foarte mici). Incalzim vasul Zepter pe plita de inductie la 120° (sau la foc mediu), apoi facem proba cu putina apa ce va forma efectul de perla, pentru ca apoi sa se evapore. Punem ceapa, rosiile, amestecam, scadem temperatura la 90° (sau foc foarte mic pentru aragaz pe gaz), acoperim cu un capac pentru 1-2 minute, apoi adaugam ardeii si condimentele. Punem iar capacul, lasam 3-4 minute (timp in care butonul de termocontrol va ramane in zona verde), apoi oprim plita (focul) si lasam astfel inca 5 minute. Dupa acest interval ridicam capacul si putem manca.

Iata si varianta explicata video:

 

Va invit sa va abonati la canalul de YouTube divainbucatarie.ro. Daca va place reteta si o pregatiti sper ca imi veti trimite poze sa le public.

Pofta buna!

Comentarii

  • Ador tocanita aceasta…am crescut cu gustul minunat al legumelor proaspat culese din gradina casei parintesti… mama draga de ea 🙂 era “specialista” in lecso mai ales in perioada de post 🙂
    Felicitari pentru “noile hainute” , arata tare frumos !

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *