google plus pinterest twitter

ADS 1 code

PAINE CU CREMA DE BRANZA SI VERDETURI IN MASINA

15 May 2017

Paine cu crema de branza si verdeturi pregatita in masina de paine primita spre testare de la Panasonic a iesit foarte buna! Nu stiu cum s-au aliniat planetele, dar produsele Panasonic mi-au venit chiar in aceasta perioada, cand eu nu pot folosi bucataria din motive de renovari. Sa stau “pe bara” doua saptamani a fost ca o pedeapsa, asa ca pregatirea unui hummus cu sfecla rosie si o paine pufoasa, incredibil de aromata si gustoasa au fost ca un premiu pentru mine. Iata cat de usor se poate pregati, caci la o astfel de masina de paine trebuie doar sa iti alegi ingredintele potrivite, apoi lasi masina sa faca treaba in locul tau:

INGREDIENTE:

600 g faina

30 g lapte praf

1 lingurita sare

1 lingurita zahar

1 plic drojdie uscata

60 g crema de branza (Almette sau Philadelphia)

380 ml lapte caldut

50 g lapte condensat (lapte condensat folosit pentru cafea)

50 g unt – la temperatura camerei

1 lingurita maghiran uscat

1 lingurita oregano uscat

1 lingurita busuioc uscat

1/2 lingurita marar uscat

PREPARARE:

Aceasta masina de paine are 2 tipuri de palete pentru framantarea aluatului, asa ca alegem pe cea potrivita pentru paine cu faina alba. Turnam laptele caldut in recipient, laptele condensat, crema de branza lasata pret de 30 minute sa ajunga la temperatura camerei, apoi adaugam faina, laptele praf, drojdia, zaharul si sarea (pe aceasta o punem cat mai departe de drojdie).

Untul lasat la temeperatura camerei 30 minute inainte de a incepe prelucrarea va fi taiat cubulete, pus peste faina, apoi adaugam verdeturile uscate.

Setam masina de paine pe marimea L si alegem tipul de crusta dorit. Baietii mei prefera painea nu foarte rumenita, asa ca am setat masina pe mediu (desi eu as fi preferat dark). Dam drumul masinii de paine, iar noi putem sa ne ocupam de alte treburi casnice in aceasta perioada.

Cand se epuizeaza timpul programelor auzim semnalul sonor al masinii. Scoatem cuva din aparat, apoi extragem painea din cuva (rotim cheita din fundul tavii, intoarcem cuva si painea va cadea imediat). O lasam sa se raceasca la temperatura camerei.

Pastram painea cu crema de branza si verdeturi intr-un prosop de carpa sau intr-un sac de panza, pusa apoi intr-o cutie ce se inchide etans sau intr-o punga de plastic.

Moale, pufoasa, aromata si gustoasa, painea cu crema de branza si verdeturi este la fel de buna chiar si dupa 24 ore. Nu se schimba textura sau gustul.

Pentru dimineti cu paine buna, pregatita in casa, va recomand sa incercati aceasta reteta. Daca va place va astept pozele, iar daca o distribuiti va multumesc!

 

4 Comentarii

  1. vavaly says:

    exact ieri ma intrebam daca as putea face o paine in care sa pun si branza de vaci. am niste branza si parca nu as face chiar placinta. ma gandesc ca din aluatul asta as putea face un fel de cornulete la cuptor. dar suna interesant si ca paine, desi mi se pare cam mult lapte praf lapte condensat si lapte dulce.

    1. branza de vaci nu are consistenta cremei de branza. Trebuie sa folosesti crema de branza gen Almette, Philadelphia…

      1. vavaly says:

        aaa, am inteles. eu insa sunt taur si voi incerca si asa, pentru ca din celellalte nu cumpar
        :). vorba soțului: si daca stricam facem alta :)))

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Banner ADS 3 inner