google plus pinterest twitter

ADS 1 code

RULADA DE CIOCOLATA

26 Mar 2012

INGREDIENTE:

Pentru blat:

4 oua – separate
110 g zahar brun
110 g ciocolata neagra – topita la baine-marie
1 lingura ness – dizolvata in 2 linguri apa fierbinte

Pentru crema:

250 ml frisca lichida
140 g ciocolata alba
1 plic intaritor frisca
2 linguri cognac – optional

PREPARARE:

Pentru inceput preancalzim cuptorul la 180°C si tapetam tava (cu dimenisunile 22*32cm) in care coacem blatul, cu hartie de copt. Batem galbenusurile si zaharul pana devin cremoase, apoi adaugam pe rand nessul dizolvat in apa fierbinte si racit, apoi ciocolata topita la baine-marie.

Mixam albusurile pana devin o spuma foarte tare. Le incorporam in compozitia de ciocolata amestecand usor, pana se omogenizeaza.

Turnam aluatul in tava si il coacem timp de 15-20 minute. Cand este gata il scoatem pe un prosop umed, avand grija sa impaturim blatul pe toate partile cu acesta. Il lasam asa timp de 8 ore (cel mai bine peste noapte).

Cat timp se coace aluatul, pregatim crema: incalzim frisca lichida pana aproape de punctul de fierbere. O amestecam cu ciocolata topita la baine-marie si cognac, apoi o punem la racit(tot pentru 8 ore). Pentru ca nu am avut rabdare, nici 8 ore la dispozitie, am pus crema dupa ce s-a racit la congelator timp de 30 minute, am mixat-o apoi cu un plic de intaritor pentru frisca si am lasat-o la rece timp de 5 ore. Consistenta a fost absolut perfecta!

Intindem crema peste blat, rulam usor cu ajutorul prosopului si rulada de ciocolata este gata!

O tapetam cu zahar pudra sau cacao si servim.

Sa aveti pofta!

Aceasta reteta am facut-o special pentru provocarea lunii martie, de pe blogul Cristinei.

Printeaza Printeaza
rulada-de-ciocolata

28 Comentarii

  1. Simona says:

    Vai cum arata… De mult n-am mai vazut o rulada atat de cremoasa, exact pe gustul meu!
    Pupici

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc Simona!

  2. Angela says:

    Ti-a iesit foarte frumoasa si desigur e si gustoasa! Imi plac mai mult prajiturile, torturile cu putin aluat (si sa fie foarte gustos!) si multa crema. Asa ca aceasta reteta e pe gustul meu! Am sa o incerc pentru masa de Paste.

    1. diva in bucatarie says:

      Angela iti va placea cu siguranta!

  3. zilahi adela says:

    Arata super bine!! Imi place la maxim!!!

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc Adela!

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc Raluca!

  4. Dana says:

    Wow, ce bine arata! Imi place ca are muuulta crema :)

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc Dana!

  5. catkitchen says:

    Arata intr-un mare fel !!!! … iuffff ,daca are si ness nu refuz o felie !!!

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc Adina!

  6. Licuta Marin says:

    Mmm, ce bunatate super delicioasa!!!Fur o feliuta:)Pup!

    1. diva in bucatarie says:

      Licuta cu drag! Pup

  7. TeoBucatar says:

    Imi place crema asta si sincer nu am facut de mult o rulada:)

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc Teo!

  8. Emily says:

    oh, ce bine arataaaaaaa, super cremoasa si super frumoasa! ador aroma de cafea/ness in prajituri :)
    Te pup draga mea!

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc Emily!

  9. Antonina says:

    valeu da ce bine arata!!!

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc Anto!

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc Haplea!

  10. dana says:

    super , cred ca e super gustos numai dupa cum arata

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc Dana! Este o rulada ff buna!

    1. diva in bucatarie says:

      Adevarat a inviat!

  11. dana says:

    Bratul nu contine făina ???

    1. diva in bucatarie says:

      Nu contine faina… din acest motiv este atat de subtire.

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Banner ADS 3 inner