Rulada de ciocolata
Rulada de ciocolata. Mixam albusurile pana devin o spuma foarte tare. Le incorporam in compozitia de ciocolata amestecand usor, pana se omogenizeaza.
INGREDIENTE:
Pentru blat:
4 oua – separate
110 g zahar brun
110 g ciocolata neagra – topita la baine-marie
1 lingura ness – dizolvata in 2 linguri apa fierbinte
Pentru crema:
250 ml frisca lichida
140 g ciocolata alba
1 plic intaritor frisca
2 linguri cognac – optional
PREPARARE:
Pentru inceput preancalzim cuptorul la 180°C si tapetam tava (cu dimenisunile 22*32cm) in care coacem blatul, cu hartie de copt. Batem galbenusurile si zaharul pana devin cremoase, apoi adaugam pe rand nessul dizolvat in apa fierbinte si racit, apoi ciocolata topita la baine-marie.
Mixam albusurile pana devin o spuma foarte tare. Le incorporam in compozitia de ciocolata amestecand usor, pana se omogenizeaza.
Turnam aluatul in tava si il coacem timp de 15-20 minute. Cand este gata il scoatem pe un prosop umed, avand grija sa impaturim blatul pe toate partile cu acesta. Il lasam asa timp de 8 ore (cel mai bine peste noapte).
Cat timp se coace aluatul, pregatim crema: incalzim frisca lichida pana aproape de punctul de fierbere. O amestecam cu ciocolata topita la baine-marie si cognac, apoi o punem la racit(tot pentru 8 ore). Pentru ca nu am avut rabdare, nici 8 ore la dispozitie, am pus crema dupa ce s-a racit la congelator timp de 30 minute, am mixat-o apoi cu un plic de intaritor pentru frisca si am lasat-o la rece timp de 5 ore. Consistenta a fost absolut perfecta!
Intindem crema peste blat, rulam usor cu ajutorul prosopului si rulada de ciocolata este gata!
O tapetam cu zahar pudra sau cacao si servim.
Sa aveti pofta!
Aceasta reteta am facut-o special pentru provocarea lunii martie, de pe blogul Cristinei.
Vai cum arata… De mult n-am mai vazut o rulada atat de cremoasa, exact pe gustul meu!
Pupici
Multumesc Simona!
Ti-a iesit foarte frumoasa si desigur e si gustoasa! Imi plac mai mult prajiturile, torturile cu putin aluat (si sa fie foarte gustos!) si multa crema. Asa ca aceasta reteta e pe gustul meu! Am sa o incerc pentru masa de Paste.
Angela iti va placea cu siguranta!
Arata super bine!! Imi place la maxim!!!
Multumesc Adela!
Tare bine arata!
Multumesc Raluca!
Wow, ce bine arata! Imi place ca are muuulta crema 🙂
Multumesc Dana!
Arata intr-un mare fel !!!! … iuffff ,daca are si ness nu refuz o felie !!!
Multumesc Adina!
Mmm, ce bunatate super delicioasa!!!Fur o feliuta:)Pup!
Licuta cu drag! Pup
Imi place crema asta si sincer nu am facut de mult o rulada:)
Multumesc Teo!
oh, ce bine arataaaaaaa, super cremoasa si super frumoasa! ador aroma de cafea/ness in prajituri 🙂
Te pup draga mea!
Multumesc Emily!
valeu da ce bine arata!!!
Multumesc Anto!
Superba rulada!!!
Multumesc Haplea!
super , cred ca e super gustos numai dupa cum arata
Multumesc Dana! Este o rulada ff buna!
Hristos a inviat!
Adevarat a inviat!
Bratul nu contine făina ???
Nu contine faina… din acest motiv este atat de subtire.