Supa crema de dovleac

29 septembrie 2011Diva in Bucatarie

Supa crema de dovleac. Reteta supa crema de dovleac. Supa crema din dovleac. Cum faci supa crema de dovleac

supa crema de dovleac V reteta diva in bucatarie

Supa crema de dovleac – gustul toamnei intr-un bol

Cand frigul incepe sa-si faca simtita prezenta si natura se coloreaza in nuante de portocaliu, nimic nu se potriveste mai bine decat o supa crema de dovleac calda, aromata si reconfortanta. Aceasta reteta clasica, popularizata de Diva in Bucatarie, transforma dovleacul – un ingredient aparent banal – intr-un preparat elegant si plin de savoare. Textura catifelata, gustul dulceag si notele subtile de condimente creeaza o combinatie perfecta pentru serile racoroase de toamna sau iarna.

Supa crema de dovleac este un preparat ideal pentru orice moment al zilei: poate fi servita ca fel principal usor, ca aperitiv sofisticat sau ca o cina rapida si sanatoasa. In plus, este o alegere excelenta pentru cei care isi doresc o alimentatie echilibrata, plina de vitamine, dar fara prea mult efort in bucatarie. Dovleacul, vedeta acestei retete, este o sursa bogata de antioxidanti, vitamina A, fibre si minerale esentiale – beneficii care se pastreaza chiar si dupa preparare.

Beneficiile supei crema de dovleac

O explozie de nutrienti si antioxidanti

Dovleacul este considerat un „superaliment” al toamnei. Bogat in betacaroten, vitamina C si fibre, sustine imunitatea si ofera energie naturala. Consumul regulat ajuta la mentinerea sanatatii pielii si a vederii, iar textura fina a supei o face potrivita si pentru copii.

Usor de adaptat pentru orice dieta

Supa crema de dovleac poate fi preparata in multiple variante: cu lapte vegetal pentru o versiune vegana, cu smantana pentru un gust bogat sau chiar cu un strop de curry pentru o nota exotica. Fie ca o servesti simpla sau decorata cu seminte de dovleac prajite si crutoane, aceasta reteta ramane o alegere deosebita pentru mesele de toamna.

De ce merita sa incerci aceasta reteta

Pe langa gustul rafinat, aceasta supa se prepara rapid si ofera o senzatie de confort instant. Este perfecta pentru serile reci, dar si pentru momentele cand vrei o mancare usoara, sanatoasa si eleganta. In plus, aspectul sau vibrant portocaliu o transforma intr-un preparat spectaculos, ideal pentru a fi servit la ocazii speciale sau cine in familie.

Asadar, daca vrei sa aduci toamna in farfurie, incearca reteta de supa crema de dovleac de pe Diva in Bucatarie – o combinatie echilibrata intre gust, textura si sanatate, care te va cuceri de la prima lingura.

INGREDIENTE:

500 g pulpa dovleac
800 ml supa pui/legume
100 ml lapte (poate fi si de soia)
1 ceapa mare
2 linguri ulei masline
1 frunza de dafin
1 praf de nucsoara
1/4 lingurita ghimbir

Pentru servit:

crutoane cu usturoi
seminte de dovleac
smantana

PREPARARE:

Dovleacul curatat de seminte si decojit, il radem. Calim ceapa tocata marunt pana devine sticloasa, apoi punem dovleacul si le calim impreuna pana se moaie acesta.

Turnam supa peste dovleac, adaugam laptele, frunza de dafin, ghimbirul si nucsoara. Lasam sa fiarba 20 minute la foc mediu.

Luam supa de pe foc, o lasam sa se raceasca putin si o pasam. Condimentam cu sare si piper.
Servim supa in boluri, punand crutoane de paine cu usturoi, smantana si seminte de dovleac prajite putin.

Pofta buna!

Va invit sa ma urmariti si pe youtube

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

    1. Draga mea, este atat de rapida si atat de delicioasa… poate te inarmezi cu rabdare si o faci. In octombrie fac si reteta de la tine. Pup

  1. Eu am o intrebare, cat lapte trebuie 100 ml sau 200 de ml caci la ingrediente se repeta valoaea de „100 ml lapte”. Multumesc frumos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *